Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι καταναλωτές προσπαθούν να διεκδικήσουν μέσω της αίτησής τους, την πενιχρή επιδότηση που δίνει το κράτος μπροστά στη λαίλαπα των ενεργειακών αυξήσεων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία-κλειδιά που πρέπει οι δικαιούχοι να γνωρίζουν για να μην κάνουν λάθη και δεν λάβουν τα χρήματα.
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Power Pass θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2, 3 και 4. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο TaxisNet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.
Πώς γίνεται η διόρθωση των στοιχείων κύριας και φοιτητικής κατοικίας
- Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουν όσοι εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass, είναι να ελέγξουν τα στοιχεία της κύριας κατοικίας που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι τα σωστά.
- Σε περίπτωση που εντοπίσουν λάθη στα στοιχεία η έχουν μεταβολές στην κύρια κατοικία, μετά την 1η Δεκεμβρίου, θα πρέπει να μεταβούν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass», να προβούν στις ανάλογες ενέργειες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην πλατφόρμα του Power Pass, για να ολοκληρώσουν την αίτησή τους. Τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην πλατφόρμα καταχωρούνται αμέσως.
- Το «πέρασμα» από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι απαραίτητο και για τους γονείς με φοιτητές, που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία.
- Μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα, να δηλώσουν τη διεύθυνση της κύριας ή της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών, που σπουδάζουν για κάθε μήνα μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2021 ή για το σύνολο της περιόδου από το Δεκέμβριο έως τις 31 Μαΐου.
- Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να τροποποιήσουν τις δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί και οι μεταβολές κατοικίας που δηλώνονται στην πλατφόρμα προσυμπληρώνονται αυτόματα στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022.
- η πλατφόρμα αντλεί τις πληροφορίες κύριας κατοικίας από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορολογικού έτους 2021.
- Εάν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εισοδήματος του 2021, λαμβάνεται υπόψη η δήλωση φορολογικού έτους 2020, εφόσον έχει υποβληθεί μέχρι και την 1/5/2022.