Αγρίνιο: Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά ο Δήμος – Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την κακοκαιρία

Κοινοποίηση:
stratos

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή στην Aιτωλοακαρνανία. Aδυνατούν ακόμη και σήμερα oι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί να καταγράψουν το μέγεθός της.

Kτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσαν κοντά στον παραπόταμο που υπερχείλισε στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε πολλές από αυτές είναι ακόμη αδύνατη η πρόσβαση των ιδιοκτητών για να καταγράψουν τη ζημιές. Ο παραπόταμος υπερχείλισε δεξιά και αριστερά σε μία ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα να θαφτούν μέσα στη λάσπη.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλει αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο πρώην Δημαρχείου Στράτου λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα γραφεία προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν και με την βοήθεια των προέδρων των κοινοτήτων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για αυτοψία της ιδιοκτησίας τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για την επόμενη μέρα καθώς, όπως αναφέρουν, το εύρος των ζημιών είναι τεράστιο και η αποκατάστασή τους θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response