Αγόρασε τριώροφο σπίτι στη Σικελία με μόλις ένα ευρώ: Αυτό που αντίκρισε τον έκανε να μετανιώσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
triorofo-spiti

Ένας άνδρας αποφάσισε να αγοράσει ένα τριώροφο σπίτι στη Σικελία με μόλις ένα ευρώ. Αυτό που αντίκρισε μόλις έφτασε στο χωριό, τον άφησε με το «στόμα ανοιχτό».

Σε έναν κόσμο όπου οι τιμές των ακινήτων συχνά φαίνονται απρόσιτες, η απόφαση ενός άνδρα να αγοράσει ένα σπίτι για μόλις 0,85 λίρες (1 ευρώ) έριξε φως στις προκλήσεις της αγοράς ενός σπιτιού με σχεδόν μηδενικά χρήματα.

Ο George Laing, ο οποίος αναζητούσε ένα προσιτό σπίτι στο Λονδίνο, έπεσε πάνω σε μια δελεαστική προσφορά στη μικρή πόλη Mussomeli της Σικελίας, όπου τα ακίνητα πωλούνταν για μόλις 1 ευρώ (περίπου 0,85 λίρες) στο πλαίσιο ενός τοπικού προγράμματος ανάπλασης.

Το αρχικό σχέδιο του Laing ήταν να βρει ένα μικρό, προσιτό διαμέρισμα στο Λονδίνο, αλλά οι τιμές που εκτοξεύονταν στα ύψη τον αποθάρρυναν. Υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν προκαταβολή τουλάχιστον 50.000 λιρών για ένα ακόμη διαμέρισμα στην πόλη. Ενώ εξερευνούσε εναλλακτικές λύσεις, ο Laing ανακάλυψε την ασυνήθιστη πρωτοβουλία για τα ακίνητα στο Mussomeli, η οποία είχε σχεδιαστεί για να προσελκύσει ανθρώπους στην περιοχή προσφέροντας εγκαταλελειμμένα σπίτια σε συμβολική τιμή.

Ενθουσιασμένος από την ευκαιρία, ο Laing έκανε το βήμα και αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο τριώροφο σπίτι. Ωστόσο, το «όμορφο» σπίτι συνοδεύτηκε από κάποιες αξιοσημείωτες παγίδες. Δεν υπήρχε νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα και το ακίνητο ήταν παραμελημένο για χρόνια.

Ενώ η αρχική τιμή μπορεί να μοιάζει με τρομερή ευκαιρία, ο Laing έπρεπε να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα του να ζεις σε ένα ακίνητο που απαιτεί σημαντικές ανακαινίσεις. Η επαναφορά του σπιτιού σε βιώσιμη κατάσταση θα απαιτήσει μια σημαντική οικονομική επένδυση, ενώ η διαβίωση χωρίς σύγχρονες ανέσεις, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα, παρουσιάζει συνεχείς προκλήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. καλά ακόμα δε πιάσατε το νόημα? Το έβγαλε στο διαδίκτυο να γίνει viral και έχοντας μαζέψει τους viwers θα σπρώξει και τα κοσμήματα που έδειξε στο πρώτο βίντεο, σε αυτούς.Το φιδάκι ο διαμαντής που μιλάει έξι γλώσσες. Μαζεύεται ο κόσμος να δει το φιδάκι και σπρώχνει το εμπόρευμα που θέλει.

  2. Μακριά από “ευκαιρίες” γενικότερα αφού πάντα κρύβουν κάτι. Σου λένε πάρε με ένα ευρώ το σπίτι αλλά πρέπει να το ανακαινίσεις. Τελικά τα έξοδα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο τέλος (δεν είναι τόσο φτηνά όσο εδώ) και πάλι ζεις σε ένα σπίτι που μπορεί να είναι “κούκλα” αλλά οι τοίχοι είναι μερικών αιώνων και καταπονημένοι…

  3. Εντελώς αυνάνας ο τύπος, δηλαδή τι περίμενε με 1 ευρώ? Μάλλον και με 1 ευρώ θα περιμένει να βρει και γυναίκα.

  4. Πλάκα μας κάνει ο τύπος.Νόμιζε οτι θα πάρει έτοιμο σπίτι με 1 ευρώ;Μα στους όρους σου λένε οτι πρέπει να το φτιαξεις.Για αυτο στο δινουν τοσο.

Leave a Response