Αδερφές Χίλτον: Οι σιαμαίες που τις πούλησε η μητέρα τους και έγιναν «αξιοθέατα» στο τσίρκο

Κοινοποίηση:
siamaies

Μια απίστευτη ιστορία που διαδραματίζεται στο Μπράιτον της Αγγλίας το 1920 περίπου, είναι αυτή των σιαμαίων αδερφών Χίλτον, που
πωλήθηκαν σε μικρή ηλικία από τη μητέρα τους που δεν τις ήθελε, που έγιναν διάσημες στα τσίρκο που περιόδευαν σε όλο τον κόσμο και που ενώ έβγαζαν πολλά λεφτά έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους μάνατζερ και κατέληξαν να ζουν με ψίχουλα…

Για την ακρίβεια η ζωή τους μοιάζει με δραματικό μυθιστόρημα. Τις δίδυμες αδερφές Νταίζη και Βάιολετ υιοθέτησε η μαία που ξεγέννησε τη μητέρα τους, Μαίρη Χίλτον, όταν η βιολογική τους μητέρα αρνήθηκε να τις μεγαλώσει, η οποία από τη στιγμή που ήταν βρέφη ακόμα, τις ανάγκαζε να παίζουν σε τσίρκα και να κάνουν “παραστάσεις” στο δρόμο. Ο γιατρός που τις ξεγέννησε προσπάθησε να τις χωρίσει αλλά ήταν αδύνατον, γιατί μοιραζόντουσαν το ίδιο νευρικό σύστημα.

Όπως είπαν τα κορίτσια αργότερα, η θετή τους μητέρα τις αντιμετώπιζε περισσότερο ως εμπόρευμα παρά ως κόρες της. Τότε τις ανακάλυψε μια θιασάρχης και ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε περιοδείες τσίρκων στη Γερμανία, στην Αυστραλία και στην Αμερική.

Το 1915 η Χίλτον πέθανε και την κηδεμονία τους ανέλαβε η κόρη της με τον άντρα της. Οι καινούργιοι μάνατζερ δέχτηκαν προτάσεις από τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν στην Αμερική. Τότε απέκτησαν παγκόσμια φήμη και είχαν προτάσεις από παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών.

Σε ηλικία 24 ετών έπαιξαν στην ταινία “Freaks” και έγιναν περιζήτητες στον κόσμο του θεάματος. Ωστόσο, οι μάνατζερ διαχειρίζονταν τα κέρδη τους και τις πρόσφεραν μόνο τα απαραίτητα. Όπως ανέφερε η Νταίζη στην αυτοβιογραφία τους “Ήμασταν πλούσια κορίτσια που ζούσαν φτωχικά υπό καθεστώς δουλείας”. Τα κορίτσια κατάφεραν να κερδίσουν την ελευθερία τους έπειτα από προσφυγή στα δικαστήρια και άρχισαν να κλείνουν τις δουλειές μόνες τους.

Η σεξουαλική τους ζωή

Η Νταίζη και η Βάιολετ είχαν πολλούς θαυμαστές, αλλά δεν κατάφεραν να ευτυχήσουν στην προσωπική τους ζωή. Ο διάσημος μάγος, ο Χάρι Χουντίνι, τους είχε μάθει πώς να αποσπούν την προσοχή τους όταν μια από τις δύο ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με κάποιον άντρα. “Μας είχε πει απλά γυρίστε από την άλλη και διαβάστε ένα βιβλίο ή φάτε ένα μήλο”, ανέφερε η Βάιολετ. Ενώ είχαν διαμορφώσει έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη, ώστε όταν η μία μιλούσε στο τηλέφωνο με τον αγαπημένο της η άλλη να μπορεί να κάθεται απ’έξω και να μην ακούει.
Η Βάιολετ είχε σχέση με τον μουσικό, Μόρις Λάμπερτ, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την άδεια γάμου και τελικά ο Λάμπερτ τη χώρισε. Η Βάιολετ έκανε λευκό γάμο με τον ομοφυλόφιλο χορευτή και φίλο της Τζιμ Μουρ σε μια προσπάθεια της να επανέλθουν στη δημοσιότητα αλλά ο γάμος ακυρώθηκε. Η Νταίζη παντρεύτηκε έναν ηθοποιό με τον οποίον χώρισαν μετά από δέκα ημέρες.

Μεγαλώνοντας δεν ήταν πλέον περιζήτητες στο χώρο του θεάματος, καθώς η διασκέδαση είχε μεταφερθεί από τις σκηνές στην τηλεόραση. Αφού εξαπατήθηκαν για πολλοστή φορά από έναν συνεργάτη που τους πήρε όλα τα χρήματα, ξεκίνησαν να εργάζονται σε ένα μπακάλικο. Οι δύο γυναίκες έμειναν αχώριστες ως το τέλος. Το 1968 η Νταίζη πέθανε πρώτη από μια γρίπη. Η Βάιολετ έζησε μερικές μέρες με την πεθαμένη της αδερφή ώσπου τελικά πέθανε και εκείνη.  

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: