Αδ. Γεωργιάδης: Στο φουλ δουλεύουν οι λιγνιτικές μονάδες

Κοινοποίηση:
channels4_profile

Eκτός από μια μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου που έκλεισε το 2018, όλες οι άλλες λιγνιτικές μονάδες, δουλεύουν στο φουλ σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση της ιστορίας.

Η κατάσταση των αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, δεν αντιμετωπίζεται από ένα κράτος μόνο του, πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ενώ σημείωσε πως σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου η Κομισιόν θα ανακοινώσει επιπλέον δέσμη μέτρων.

Ο υπουργός χαρακτήρισε λαϊκισμό τους ισχυρισμούς πως η τιμή στην ενέργεια αυξήθηκε στη χώρα μας γιατί έχουν κλείσει οι λιγνιτικές μονάδες.

Τόνισε επίσης ότι η απόφαση Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση αφορά το κλείσιμό τους το 2023 και δεν μπορεί κάτι που είναι να γίνει τότε, να επηρεάζει την τιμή τον Μάρτιο του 2022.

Αναφερόμενος στη διάταξη για το περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, σημειώνοντας ότι αν και λειτουργεί, δεν προσδοκά η κυβέρνηση σε αλλαγή των τιμών, καθώς αυξάνεται η πρώτη ύλη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επιταγή ακρίβειας λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και θα τους βοηθήσει από το υστέρημα του κράτους.

Εξήγησε ότι θα αφορά άτομα με χαμηλό εισόδημα ενώ οι όροι και το ύψος εξειδικεύεται από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο Εφιάλτης που ήθελε να γίνει Λεωνίδας, ο Σπύρος που έγινε Άδωνης (Άδωνης δεν υπήρξες ποτέ και ούτε θα γίνεις), τόσα καταπληκτικά βιβλία έχουν εκδόθει απο τον εκδοτικό οίκο της οικογένειας σου, ένα απο αυτά δεν διάβασες ποτέ;;; δεν είσαι ανδρικός χαρακτήρας, χαφιές μπουμπούκος είσαι.

  2. Μπουμπουκος και λογική δεν υπάρχει. Από μυαλό κουκούτσι. Μα θα πείτε ποιο απο τα 301 βλαμμένα κλεφτρόνια έχει έστω και ένα κουκούτσι μυαλό;;
    ΚΑΝΕΝΑ! Είναι Ντροπή και αίσχος να υπάρχουν ακόμα Έλληνες που υποστηρίζουν όλα αυτά τα σκουπίδια. Και εννοώ Έλληνες όχι ελληνόφωνες.
    Και εγώ είμαι αμερικανός πολίτης και μιλάω τι γλώσσα τους, δεν παύω όμως να είμαι Ελληνας.
    Προετημαστιτε για τα χειρότερα. Γεια και χαρα.

  3. Είναι ψεύτης!!!
    Είναι πολύ μεγάλος π@@στης!!!

Comments are closed.