Η γνωστή αλυσίδα fast food Chick-fil-A βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής από τους πιστούς πελάτες της, μετά από μια αλλαγή στη συνταγή των αγαπημένων πατάτας-βάφλας. Η προσθήκη ενός νέου συστατικού, του αμύλου μπιζελιού (pea starch), έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τη νέα εκδοχή των πατάτας ως «απαίσια» και «άγευστη».
Η Daryl-Ann Denner, 34 ετών, μία από τις πιο πιστές πελάτισσες της αλυσίδας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την αλλαγή αυτή. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Southern Living: «Τρώω Chick-fil-A αρκετές φορές την εβδομάδα και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου κατάλαβα ότι κάτι είχε αλλάξει στις πατάτες. Στην αρχή νόμιζα ότι έτυχε να πάρω κακή παρτίδα. Μετά σκέφτηκα ότι ίσως το συγκεκριμένο κατάστημα δεν ήταν καλό. Όταν όμως επισκέφθηκα άλλο κατάστημα με τη μητέρα μου, τη ρώτησα αν παρατήρησε κι εκείνη ότι οι πατάτες είναι πιο τραχιές από το συνηθισμένο».
Η Denner συνέχισε λέγοντας πως πλέον αποφεύγει να παραγγέλνει τις πατάτες: «Είτε παίρνω γεύμα είτε όχι, πάντα έπαιρνα τις πατάτες και ένα μεγάλο Diet Coke. Τώρα παραγγέλνω μόνο το κυρίως πιάτο χωρίς τις πατάτες. Είναι ξερές, τραχιές και χωρίς καθόλου γεύση. Ακόμα και τα παιδιά μου δεν τις τρώνε».
Η αλλαγή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Σε πρόσφατη ανάρτηση του Chick-fil-A στο Instagram, εκατοντάδες χρήστες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη νέα συνταγή. Ένας χρήστης σχολίασε: «Οι νέες πατάτες είναι τόσο απαίσιες τώρα. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι». Άλλος πρόσθεσε: «CFA σας αγαπώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος… εκτός από τις πατάτες! Παρακαλώ φέρτε πίσω τις παλιές».
Ένας ακόμα δυσαρεστημένος πελάτης ανέφερε: «Οι νέες σας πατάτες είναι χάλια. Δεν μπορώ καν να τις φάω πλέον και ήταν το αγαπημένο μου πράγμα στο μενού σας».
Προβλήματα αλλεργιών λόγω του αμύλου μπιζελιού
Εκτός από την αλλαγή στη γεύση και την υφή, πολλοί πελάτες εξέφρασαν ανησυχίες για αλλεργικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το νέο συστατικό, το άμυλο μπιζελιού. Μία μητέρα δήλωσε πως ο γιος της εμφάνισε κνίδωση μετά την κατανάλωση των νέων πατάτας-βάφλας: «Ήσασταν η μόνη ασφαλής επιλογή fast food για τα μέλη της οικογένειάς μας που έχουν αλλεργίες τροφίμων», είπε χαρακτηριστικά.
Άλλοι χρήστες σημείωσαν ότι η προσθήκη του αμύλου μπιζελιού αποκλείει πολλά παιδιά με αλλεργίες από το να επισκεφθούν ξανά την αλυσίδα: «Παρακαλώ επιστρέψτε στις αρχικές σας πατάτες! Η προσθήκη του αμύλου μπιζελιού ήταν κακή επιλογή! Τώρα η τετράχρονη κόρη μου δεν μπορεί να έρθει μαζί μας επειδή έχει αλλεργία», σχολίασε ένας άλλος χρήστης.
Η απάντηση της Chick-fil-A
Σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, η Chick-fil-A ανέφερε πως η αλλαγή στη συνταγή έγινε για να διατηρούνται οι πατάτες τραγανές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ υποστήριξε ότι η γεύση παραμένει ίδια όπως πριν. Σύμφωνα με την εταιρεία: «Ξέρουμε ότι οι θαυμαστές μας λατρεύουν τις Waffle Potato Fries μας. Πέρυσι κάναμε μια μικρή προσαρμογή στη συνταγή τους ώστε να διατηρούνται πιο τραγανές για περισσότερο χρόνο».
Ωστόσο, παρά τη διαβεβαίωση αυτή, οι αντιδράσεις συνεχίζονται έντονα τόσο διαδικτυακά όσο και στα καταστήματα.
Τρώει αρκετές φορές την εβδομάδας στο fast food…. Μάθε να μαγειρεύεις μωρή γελάδα!