Αθάνατο ελληνικό δημόσιο! ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για απλήρωτη άδεια πατέρα! “Είμαστε απελπισμένοι!”

Κοινοποίηση:
98bddf609f8d1da75e6baf9c8d89fc0a_shutterstock_631172234-1-768x512

“Καλησπέρα σας,

Καθώς δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε άκρη με την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό δημόσιο, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε εσάς μήπως εάν δημοσιευτεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που επικρατεί, δοθεί επιτέλους κάποια λύση.

Η ειδική άδεια και παροχή προστασίας της μητρότητας δύναται να μεταβιβασθεί στον πατέρα ασφαλισμένο του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον e-Ε.Φ.Κ.Α. ως διάδοχό του που απασχολείται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 142 του ν. 3655/2008 (Α’ 58), όπως τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε με το άρθρο 43 του ν. 4997/2022.

Ενώ ο νόμος έχει ψηφιστεί από το 2022 αντιμετωπίσαμε απίστευτη δυσκολία για την μεταβίβαση, αφού μέχρι και στο 1555 μας έλεγαν ότι δεν γίνεται να μεταβιβαστεί. Μετά από πολλές επισκέψεις στο ΔΥΠΑ και αφού και το ίδιο το ΔΥΠΑ για αρκετό καιρό δεν γνώριζε ποια είναι η διαδικασία, τα καταφέραμε.

Το πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτό τελικά. Η άδεια μεταβιβάστηκε στον πατέρα στις 21/07  και έκτοτε δεν έχουν μπει  ούτε τα χρήματα που αναλογούν ούτε τα ένσημα. Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν να ρωτήσουμε και το αρμόδιο ΔΥΠΑ μας παραπέμπει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής ΔΥΠΑ η οποία δεν απαντάει ούτε σε email ούτε σε τηλέφωνο και ούτε είναι εφικτό να ρωτήσουμε κάποιον από κοντά.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και δεν εστιάζεται μόνο σε εμάς καθώς έχουμε βρει αρκετό κόσμο που είναι ακόμα και 8 μήνες απλήρωτος  (ενώ η άδεια του πατέρα διαρκεί 7 μήνες).

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προμοτάρει τον εξ΄ευρωπαϊσμό και στην πραγματικότητα να αφήνει οικογένειες με μωρά παιδιά να πνίγονται στα  έξοδα και στα ενοίκια κάθε μήνα  και να μην καταβάλει αυτά τα οποία δικαιούμαστε. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ανασφάλιστοι καθώς δεν κολλιούνται ούτε τα ένσημα .

Είμαστε απελπισμένοι και ευελπιστούμε να ακουστεί το μήνυμα μας που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού .”

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: