Αθήνα: Η «στοιχειωμένη» πρωτεύουσα του καλοκαιριού – Άδειοι δρόμοι

Κοινοποίηση:
adeia-athina-dekapentavgoustos_-7-_0

Οι κάτοικοι των Αθηνών έχουν βάλει πλώρη για νησιά και παραλίες, λόγω των πολυπόθητων καλοκαιρινών αδειών, αφήνοντας τους δρόμους άδειους και την πρωτεύουσα «στοιχειωμένη».

Πολλοί είναι και εκείνοι οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη είτε για νησία, είτε για τα χωριά τους, είτε για πόλεις του εξωτερικού οι οποίες πολλές φορές είναι μια πιο οικονομική επιλογή για διακοπές σε σχέση με τις εγχώριες.

Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, φαίνεται να είναι ερημωμένο με τους τουρίστες να είναι η κύρια πλειοψηφία που κυκλοφορεί.

Η Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Σταδίου και η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας είναι σχεδόν άδειες.

Παρόμοιες εικόνες έχουμε ξαναδεί και το Πάσχα, την πρώτη γιορτή της Άνοιξης, όπου οι κάτοικοι της πόλης φεύγουν σωρηδόν.

Ωστόσο, οι Αθηναίοι, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να κάνουν και μια ώρα για να φτάσουν στη δουλειά τους ή σε κάποιο σημείο συνάντησης για την βόλτα τους, φαίνεται να το απολαμβάνουν τις θέσεις πάρκινγκ κάτω από το σπίτι τους, τους άδειους δρόμους και τις κοντινές αποδράσεις στο παραλιακό μέτωπο.

Η Αθήνα αναμένεται να ερημώσει ακόμη περισσότερο, όσο πλησιάζουμε στο Δεκαπενταύγουστο, όπου παραδοσιακά δίνονται οι περισσότερες άδειες.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.