Αισθητική άνοδος της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
autokinito

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σχεδόν το 33% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ελλάδα το 2024 είναι μεταχειρισμένα. Αυτό δείχνει μια σημαντική τάση που έχει αναπτυχθεί στη χώρα, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την αγορά δεύτερου χεριού.

 

Μέχρι τον Αύγουστο του 2024, είχαν ταξινομηθεί συνολικά 98.322 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ 54.178 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είχαν αλλάξει χέρια. Αυτά τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι αυξανόμενη, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες.

Ένας από τους κύριους λόγους για αυτή τη στροφή είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μπορεί να φτάσουν έως και τους 12 μήνες. Οι καταναλωτές αναζητούν άμεσες λύσεις για τις ανάγκες τους και συχνά επιλέγουν μεταχειρισμένα οχήματα ως πιο γρήγορη εναλλακτική.

Η αυξημένη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των τιμών τους. Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να αποκτήσουν ένα όχημα άμεσα, γεγονός που επηρεάζει την αγορά συνολικά.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2024, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παρουσίασε πτώση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων κατά 15,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 9.693 πωλήσεις καινούργιων οχημάτων, γεγονός που ενισχύει την τάση της στροφής προς τα μεταχειρισμένα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response