Αιχμηρός κατά της κυβέρνησης ο Κώστας Μπακογιάννης – Για ποιο θέμα είναι απογοητευμένος

Κοινοποίηση:
Κώστας Μπακογιάννης

Νέες αντιπολιτευτικές αιχμές κατά της κυβέρνησης του θείου του εκτόξευσε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Στο επίκεντρο και πάλι η γνωστή υπόθεση με τη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών των δημοτών σε 120 δόσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε και πάλι να ορίζει ο ίδιος ο δήμος τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε τα σχετικά με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου από τη Moody’s.

«Η αναβάθμιση αυτή δείχνει ότι είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνος του, το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, έχοντας πάντα πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να έχεις πλούσιο δήμο σε μια πόλη πτωχευμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Το «μπλόκο» Μαξίμου μέσω Σκυλακάκη…
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις αποσύρθηκε παραμονές Χριστουγέννων από το ν/σ του υπουργείου Υγείας με πρωτοβουλία του ίδιου του Μαξίμου, μέσω του alter ego στα Οικονομικά του Κ. Μητσοτάκη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη. Το επιχείρημα του κ. Σκυλακάκη ήταν ότι «κόπηκε» από τις Βρυξέλλες, «καθώς υπάρχει μια ευρωπαϊκή δέσμευση η οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάγιες πολιτικές, ιδίως όταν αυτές έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα, τώρα που ισχύει η γενική ρήτρα της διαφυγής από τις δημοσιονομικές συνθήκες».
Δηλαδή, με άλλα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμη υπό επιτήρηση και άρα επιτρέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις μόνο για του πληττόμενους από την πανδημία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αν δεν παίζουν θέατρο, αλληλοσκοτωθείτε ελεύθερα!

Comments are closed.