«Ακαταμάχητη… πείνα» – Τα στρατιωτικά πειράματα του Joe Biden τρόμαξαν τους Αμερικανούς

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο «πρώτος στρατός του κόσμου» έχει επίσημα πεθάνει – Με υπογραφή Biden το παράξενο πείραμα και τα σεμινάρια για την… ισότητα

Τα τελευταία χρόνια, η δύναμη του άλλοτε «πρώτου στρατού του κόσμου» δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, χάνει διαρκώς έδαφος και ο συγκεκριμένος τίτλος αμφισβητείται όλο και περισσότερο…
Πολλοί κατηγορούν προσωπικά τον αρχηγό του κράτους, Joe Biden για την ραγδαία υποβάθμιση. Και ενώ συνεχίζουν να διαφωνούν για τα επόμενα βήματα, τα προβλήματα αυξάνονται διαρκώς.Δεν θα αντέξει άλλη 4ετία Δημοκρατικών…

«Ο στρατός δεν μπορεί να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης των Δημοκρατικών», είναι ο τίτλος, άρθρου που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το συντηρητικό αμερικανικό περιοδικό The Federalist.
Υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Biden έχει αποδυναμώσει… αδιανόητα κατά πολύ τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Έτσι, ξεκινώντας από το 2021, ο Λευκός Οίκος υποχρέωσε το Υπουργείο Άμυνας, όπως και πολλά άλλα τμήματα, να συμμορφωθεί με την πολιτική της «διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης».
Δηλαδή, η προαγωγή εξαρτάται πλέον, μεταξύ άλλων, από τον σεξουαλικό, φυλετικό και έμφυλο προσανατολισμό, επισημαίνει το άρθρο.
Κατά συνέπεια, ηγετικές θέσεις στο Πεντάγωνο καταλήφθηκαν από υποστηρικτές αυτής της γραμμής.
Ο στρατός αναγκάστηκε ακόμη και να παρακολουθήσει εκπαίδευση για την ανεκτικότητα και τον φεμινισμό.
«Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο στρατός ενδιαφέρεται περισσότερο για την προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων παρά για τη διασφάλιση της ετοιμότητας μάχης», λέει η Dakota Wound, ανώτερος συνεργάτης στο ερευνητικό ινστιτούτο Heritage Foundation .
Ωστόσο, ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα παραμένει άλυτο….
Από χρόνο σε χρόνο δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθουμε στην έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού, παραδέχονται οι Αμερικανοί.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόβλημα έγκειται ακριβώς στις προσλήψεις του ανδρικού πληθυσμού. Από το 2013 έως το 2023, ο αριθμός των στρατευσίμων μειώθηκε κατά 35% – από 58.000 σε 37.700 Γυναίκες προσλαμβάνονται για στρατιωτική θητεία με σταθερό ρυθμό – περίπου δέκα χιλιάδες.

Το κόλπο του Πενταγώνου

Φέτος η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη: Ο στόχος των 55 χιλιάδων επιτεύχθηκε.
Ωστόσο, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν βιάζονται να ενθουσιαστούν…
Για παράδειγμα, το Πολεμικό Ναυτικό έχει σοβαρά έλλειψη προσωπικού καθώς οι νεοσύλλεκτοι συνεχίζουν να εντάσσονται στο Σώμα Πεζοναυτών και τον Στρατό. Ωστόσο, μόνο το 23% των νέων Αμερικανών πληρούν τις ηθικές, πνευματικές και σωματικές απαιτήσεις.
Πολλοί είναι υπέρβαροι και αποτυγχάνουν στις εξετάσεις.
Γι’ αυτό το Πεντάγωνο έκανε ένα πείραμα.
Έτσι, εάν κάποιος θέλει να υπηρετήσει, αλλά δεν πληροί τα κριτήρια για πρόσληψη, εκπαιδεύεται δωρεάν, οι παράμετροι ελαχιστοποιούνται για τις εισαγωγικές εξετάσεις.
Το κόλπο, κατέστησε δυνατή την αύξηση του αριθμού όσων χαρακτηρίζονται ως «ικανοί» για υπηρεσία κατά 25 χιλιάδες από το 2022.
Το πόσο επιτυχημένο μπορεί να θεωρηθεί το πρόγραμμα είναι αμφισβητήσιμο. Αφενός, ο πήχης δεν έχει κατέβει επίσημα.
Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη προσωπικού σε ορισμένους κλάδους του στρατού συνεχίστηκε.
Πέρυσι, αντί για τις αναμενόμενες 473 χιλιάδες προσλήψεις στο στρατό, κατεγράφησαν μόνο 452 χιλιάδες.
Δεν υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες και υπάρχουν πάρα πολλοί αξιωματικοί .
Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ προτιμούν το West Point ή μια υποτροφία ROTC για να αποκτήσουν αμέσως βαθμό. Ως αποτέλεσμα, τα στρατεύματα λαμβάνουν κατά μέσο όρο 100 περισσότερους υπολοχαγούς ετησίως από αυτούς που απαιτούνται.
Δεν είναι δυνατόν να βρεις στον καθένα μια ειδικότητα, έτσι οι πεζοί ή τα πληρώματα των τανκς γίνονται συχνά σαβάδες ή χρηματοδότες.

Η τεχνολογία μιλάει

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας Biden είναι ο τεχνικός εξοπλισμός. Όπως αποδείχθηκε, το Πεντάγωνο ξοδεύει κυρίως σε απαρχαιωμένα οπλικά συστήματα, βασιζόμενο στην ακριβή παραγωγή. Τα άρματα μάχης, πλοία και αεροπλανοφόρα σήμερα είναι απαρχαιωμένα πια  απέναντι στα όπλα νέας γενιάς, ιδιαίτερα στα υπερηχητικά.
Ακόμη και τα πιο προηγμένα τεχνολογικά δείγματα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο τέλεια όσο ισχυρίζονταν.
Για παράδειγμα, το μαχητικό αεροσκάφος F-35 έχει αδύναμο εξοπλισμό υπολογιστή, κατώτερο σε ισχύ ακόμη και σε ορισμένα smartphone.
Ως αποτέλεσμα, το αεροσκάφος βρίσκεται ήδη στο τρίτο στάδιο εκσυγχρονισμού. Για αυτό δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια . Και οι επεξεργαστές εκεί εξακολουθούν να μην είναι οι πιο σύγχρονοι.
Παραδόξως, η Ουάσιγκτον αποδείχθηκε, σύμφωνα με αναλυτές, αρκετά τσιγκούνη στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στρατιωτικών τεχνολογιών. Ο προϋπολογισμός έχει τώρα διαθέσει 34 δισ. για αυτό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2027 θα αυξηθούν σε 40. Είναι εντελώς ασαφές εάν αυτό θα είναι αρκετό για σοβαρά έργα.
Σύμφωνα με τον Δείκτη Στρατιωτικής Ισχύος των ΗΠΑ για το 2024 , ο στρατός των ΗΠΑ χάνει σταδιακά δύναμη από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2010.
Την ίδια στιγμή, με τα σημερινά χαμηλότερα επίπεδα στρατευμάτων από το 1940 (220.000), η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να έχει τον μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό στον κόσμο (σχεδόν 900 δισεκατομμύρια δολάρια). Το Πεντάγωνο διαθέτει επίσης περισσότερες από εκατό στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό και ένα μπλοκ του ΝΑΤΟ 32 χωρών.
Ωστόσο, η υποβάθμιση επιταχύνεται σταδιακά – ειδικά με φόντο τον κύριο ανταγωνιστή της….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: