Ακύρωση του ταξιδιού Λούλα στη Ρωσία: Ιατρικές συμβουλές οδήγησαν στην απόφαση

Κοινοποίηση:
epa09921580 Former Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva takes part in a demonstration by the country's main trade unions amid International Labor Day, in Sao Paulo, Brazil, 01 May 2022. Labor Day, also known as International Workers' Day or May Day, is observed worldwide on 01 May.  EPA/Sebastiao Moreira

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αποφάσισε να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Ρωσία για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από ιατρική σύσταση, καθώς οι γιατροί του συνέστησαν να αποφεύγει προσωρινά τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων λόγω ενός ατυχήματος που είχε στο σπίτι του, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ένα χτύπημα στο κεφάλι.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, ο Λούλα θα συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS μέσω βιντεοδιάσκεψης αντί να παραστεί αυτοπροσώπως. Αρχικά, η αναχώρησή του ήταν προγραμματισμένη για τις 5:00 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα.

Η ομάδα BRICS ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και περιλαμβάνει τις σημαντικές αναδυόμενες αγορές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας. Από τότε, η ομάδα έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η σύνοδος κορυφής αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις χώρες αυτές να συζητήσουν θέματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία και τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με ιατρική έκθεση που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Sírio-Libanês στην Μπραζίλια, ο Λούλα “έλαβε σύσταση να αποφεύγει αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αλλά μπορεί να ασκεί τα κανονικά του καθήκοντα”.

Η έκθεση προσθέτει πως ο Λούλα έχει μια πληγή στην “ινιακή περιοχή” στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response