Ένα άρθρο που αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν στην Αθήνα και κυρίως στη διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη, ανήρτησε ο Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος ψάχνει απαντήσεις σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα.
Αναλυτικά:
“Η είδηση της διάρρηξης της οικίας της στην Αθήνα -περιοχή Ακροπόλεως- βρήκε την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Χανιά.
Είχε σπεύσει εκεί όχι για διακοπές, αλλά γιατί, μετά την παραγγελία της δίωξής της από τον εισαγγελέα Εφετών Ζαχαρή και την άσκησή της από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίδη, η υγεία της μητρός της υπέστη σοβαρό κλονισμό – δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Δεν γνωρίζω προσωπικώς την κυρία Τουλουπάκη ούτε έχω μιλήσει ποτέ ιδιωτικώς μαζί της. Την έχω δει μία φορά στη ζωή μου, όταν το 2016 κλήθηκα να καταθέσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στοιχεία που δημοσίευσα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για το ζήτημα της αλλοίωσης του ελλείμματος του 2009. Επρόκειτο για μια προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει τότε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, της οποίας αγνοώ την κατάληξη. Είχα αποκαλύψει τότε mail της τρόικας, που διέταζαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κλείσει την υπόθεση του ελλείμματος «γρήγορα και σιωπηρά».
Η είδηση της διάρρηξης της οικίας της κυρίας Τουλουπάκη με σκοπό την αφαίρεση κρίσιμων δημόσιων εγγράφων μπορεί να ενταχθεί σε δύο ξεχωριστά πλαίσια, όχι σε ένα. Το πρώτο είναι το γενικό.
Τη στιγμή που η Ελλάς θέτει στις Συνόδους Κορυφής ζήτημα παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, στη Λευκορωσία και παλαιότερα στην Πολωνία, και τη στιγμή που διαβάζουμε σε γνωστά συστημικά έντυπα λίβελους για το επίπεδο της δημοκρατίας στη Ρωσία μετά την απόπειρα δολοφονίας Ναβάλνι, στην Ελλάδα επικρατεί νεκρική σιγή όταν εισαγγελέας διώκεται, μηνύεται, προσβάλλεται και γίνεται κατ’ επανάληψιν στόχος εγκληματικών συμπεριφορών. (Ο αντιεισαγγελέας Σοφουλάκης χρωμάτισε ως εγκληματική πράξη, από απόψεως Ποινικού Δικαίου, το ριφιφί που έγινε στο γραφείο της, από το οποίο αφαιρέθηκαν εν τη απουσία της έγγραφα του FBI.) Στην Ελλάδα επίσης επικρατεί νεκρική σιγή, όταν εκδότης -όποιος κι αν είναι αυτός- γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης έξω από την οικία του.
Στην Ελλάδα επικρατεί νεκρική σιγή όταν όργανα της τάξης «βαράνε προσοχή» και χαιρετούν σε δημόσιες τελετές ιδιώτες επιχειρηματίες εναντίον των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις. Στην Ελλάδα επικρατεί γενική σιγή, όταν δημοσιογράφος -όποια άποψη κι αν υπάρχει για την πορεία του- απολύεται εν ψυχρώ από δύο ΜΜΕ μέσα σε μία εβδομάδα.
Στην Ελλάδα επικρατεί νεκρική σιγή, όταν κάποιοι αποπειρώνται να σύρουν εκδότες στο Ειδικό Δικαστήριο, επειδή δεν άντεχαν την κριτική τους στο παρελθόν. Όλα θεωρούνται φυσιολογικά! Για όλα φταίνε ο Ερντογάν και ο Λουκασένκο. Εμείς, εδώ, παράδεισος. Δεν μιλάει κανείς. Πρόκειται για σύμπτωμα της μακράς -δεν άρχισε, φυσικά, σήμερα- κατάπτωσης των θεσμών και της γενικότερης κατρακύλας του δημόσιου βίου. Αυτό είναι το γενικότερο πλαίσιο όπου εντάσσω τη διάρρηξη της οικίας Τουλουπάκη.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πλήθος και εύλογα: Ποια νεότερα στοιχεία και για ποια υπόθεση που χειρίζεται μπορεί να έχει στην κατοχή της η εισαγγελεύς, και είναι τέτοια που αναστατώνουν τον ύπνο μερικών και τους αναγκάζουν σε απονενοημένα; Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Πλειώτας είναι υποχρεωμένοι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να ζητήσουν ενημέρωση από την εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία είναι εν ενεργεία και δεν έχει τεθεί ακόμη σε αργία. Και, αν η εισαγγελεύς τούς ενημερώσει πως όντως εκλάπησαν σοβαρά έγγραφα από την οικία της, τότε, με τα φτωχά νομικά μας, θεωρούμε πως πρέπει να διαταχθεί εκ νέου προκαταρκτική εξέταση για παρεμπόδιση Δικαιοσύνης. Και, ει δυνατόν, αυτή να ανατεθεί για λόγους ταχύτητας στους δύο αντιεισαγγελείς που χειρίστηκαν προσφάτως την υπόθεση Τουλουπάκη και τη γνωρίζουν σε βάθος.
ΥΓ.: Την ώρα που έφθανα στην κατακλείδα του σημειώματος, μου ήρθε ειδοποίηση για μήνυμα της τέως δικαστού, Προέδρου της Δημοκρατίας στο facebook. Είχα μια αμυδρά ελπίδα ότι… Το άνοιξα και είδα πως ήταν για τον κορονοϊό”…
Προβοκάτσια είναι, ξυπνάτε.