Αλεξανδρούπολη: Πόρτα παιδικής χαράς καταπλάκωσε νήπιο – Η απάντηση του Δήμου

Κοινοποίηση:
alexandroupoli23

O δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό του τραυματισμού ενός νηπίου 1,5 ετών που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα παιδικής χαράς αναφέρει: «Aισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Η δημοτική αρχή έχει ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια, και στεκόμαστε στο πλευρό τους, κατανοώντας απόλυτα την ανησυχία και την αγωνία που βιώνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη παιδική χαρά ελέγχθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις 83 συνολικά παιδικές χαρές που έχει στην επικράτειά του, οι οποίες διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα πιστοποίησης. Μετά όμως από έλεγχο που διενεργήθηκε έπειτα από το περιστατικό διαπιστώθηκε ότι η φθορά στην πόρτα της εισόδου δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια, αλλά σε βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας, όλες οι παιδικές χαρές υπόκεινται σε οπτικό έλεγχο από συνεργεία του δήμου την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, ώστε να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία τους. Παράλληλα, ο δήμος σημειώνει πως ο εξοπλισμός των παιδικών χαρών απαιτεί εξειδικευμένο και ειδικά πιστοποιημένο έλεγχο εφόσον όλες οι παιδικές χαρές πιστοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.. Έτσι, πριν ακόμη από το περιστατικό, είχε ήδη αποφασιστεί, η διαδικασία ανάθεσης του έργου ελέγχου και συντήρησης σε εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο, έναντι του ποσού των 37.000€ για το προσεχές εξάμηνο 2024 – 2025.

Σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης των μεταλλικών εισόδων στις παιδικές χαρές, διευκρίνισε πως, ενώ οι σχετικές τεχνικές μελέτες προβλέπουν δύο μεντεσέδες στερέωσής τους, η Τεχνική Υπηρεσία, για λόγους περαιτέρω ασφαλείας, τοποθέτησε τρεις. « Η τυχόν ύπαρξη επιφανειακής οξείδωσης στο σημείο της συγκόλλησης δεν μειώνει την αντοχή της κατασκευής», λέει ο δήμος.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι στο αρχείο της Γραμμής Δημότη, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αιτήματα ή παράπονα για την εν λόγω παιδική χαρά και κάλεσε τους δημότες, για οποιαδήποτε φθορά ή ζήτημα παρατηρηθεί σε παιδική χαρά να ενημερώνουν άμεσα τη συγκεκριμένη γραμμή στο 25510 22222.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response