Αλεξανδρούπολη: Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της περιφέρειας αθώωσε τη νηπιαγωγό που έκλεινε 3χρονα σε αποθήκη «για να ηρεμήσουν»

Κοινοποίηση:
paidikos-stathmos11

Να μην τεθεί σε δυνητική αργία η νηπιαγωγός στην Αλεξανδρούπολη που καταγγέλθηκε και κατηγορείται από γονείς νηπίων ότι κλείδωνε παιδιά ηλικίας 2 και 3 ετών σε σκοτεινή αποθήκη «για να ηρεμήσουν», γνωμοδότησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το αίτημα στο πενταμελές όργανο που συγκροτήθηκε με δύο γυναίκες δικαστές και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους – έναν προϊστάμενο διευθύνησης του δήμου Κομοτηνής και δύο αιρετούς υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης – είχε υποβάλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, όταν έλαβε γραπτές καταγγελίες για τη συμπεριφορά της νηπιαγωγού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάλλαξε τη νηπιαγωγό, αφού η γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία 3-2 ήταν να μην τεθεί σε δυνητική αργία και πολύ περισσότερο να προχωρήσει η οριστική παύση, δηλαδή η απόλυση της.

Κατά τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης οι τρεις που ψήφισαν αρνητικά ήταν οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που μετέχουν στο εν λόγω όργανο. Αντίθετα οι δυο δικαστικοί στο Πειθαρχικό, μια Αντιεισαγγελέας και μια Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότησαν θετικά για να τεθεί σε δυνητική αργία αποδεχόμενοι τους λόγους που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα θα προχωρήσει σε νέο αίτημα για να κριθεί η υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Τι υποστήριξε η νηπιαγωγός

Στη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου η νηπιαγωγός που παρέστη στη συνεδρίαση συνοδευόμενη από δικηγόρο, και αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι τιμωρούσε τα παιδιά. Κατέθεσε, μάλιστα, και υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριζε ότι η τεχνική της απομόνωσης είναι η ενδεδειγμένη τεχνική και τον συγκεκριμένο χώρο τον χρησιμοποιούσαν για «αποσυμπίεση» των παιδιών.

Κατά το evros-news.gr τα ίδια υποστήριξε και η συνάδελφός της, νηπιαγωγός, που εργαζόταν στην ίδια τάξη και κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ως μάρτυρας υπεράσπισης και η οποία επίσης είχε τεθεί από τον δήμαρχο σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: