Δέκα ημέρες τον μήνα θα μπορεί να είναι με τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια, το ανήλικο παιδί διαζευγμένων γονέων, σύμφωνα με τις ιστορικές αλλαγές που προωθούνται στο Οικογενειακό Δίκαιο. Αυτές φαίνεται ότι θα έχουν τη διακομματική συναίνεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού.
Έγινε η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να υπάρξει διακομματική συμφωνία και όπως φαίνεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είμαστε σε καλό δρόμο. Ήδη φαίνεται πως συμφωνούν στο να έχει επικοινωνία τουλάχιστον το 1/3 της εβδομάδας, του μήνα ή του χρόνου με τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια, που προηγουμένως το καθόριζε ελευθέρως το δικαστήριο. Για να αλλάξει ο τόπος διαμονής του παιδιού θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη συμφωνία των δύο γονέων, διαφορετικά αυτό θα γίνεται μόνο με δικαστική απόφαση . Έγγραφη συμφωνία θα απαιτείται και για το θρήσκευμα, την ονοματοδοσία, ζητήματα υγείας αλλά και εκπαίδευσης του παιδιού.
Δεν πέρασε η πρόταση για 50-50 εναλλασσόμενη επιμέλεια και εναλλασσόμενο τόπο διαμονής. Μέχρι τώρα με την επιφύλαξη έγκρισης από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, θετικά φαίνεται πως βλέπουν τα πράγματα επί της αρχής, ο κ. Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Γιαννακοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής. Η κυρία Γιαννακοπούλου θέτει μετ’ επιτάσεως ένα σοβαρό θέμα, που αφορά να μην μειωθεί η διατροφή επειδή αυξάνεται ο χρόνος με το παιδί του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια. Θα υπάρξει και μεταβατικός χρόνος δύο ετών, ώστε να προσαρμοστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος.