Αλλαγή θέσης των στρατευμάτων του Ισραήλ προς τον Βορρά

Κοινοποίηση:

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι η προσοχή του Ισραήλ έχει μεταφερθεί στο βόρειο μέτωπο, καθώς αρχίζει μια «νέα φάση» του πολέμου.

«Το κέντρο βάρους μετακινείται προς τα βόρεια. Εκτρέπουμε δυνάμεις, πόρους και ενέργεια προς το βορρά», είπε ο Γκαλάντ στο προσωπικό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν από το γραφείο του.

Νωρίτερα σήμερα, η 98η Μεραρχία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) αναπτύχθηκε στο βόρειο Ισραήλ, μετά από μήνες κατά τους οποίους συμμετείχε στις μάχες που διεξάγονταν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης σε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να προσαρμοστούμε», λέει ο Gallant. «Θα χρειαστούμε συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο πόλεμος απαιτεί μεγάλο θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή».

Λέει ότι οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ στο βορρά είναι «σαφείς και απλοί: να επιστρέψουν οι κάτοικοι των πόλεων στο βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια».

«Δεν έχουμε ξεχάσει τους ομήρους και δεν έχουμε ξεχάσει τα καθήκοντά μας στο νότο. Αυτό είναι το καθήκον μας και το εκτελούμε ταυτόχρονα», προσθέτει ο Γκαλάντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response