Αλλαγή ώρας: Πότε πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια

Κοινοποίηση:
roloi-2

Η τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου σηματοδοτεί την αλλαγή της ώρας, με την ημερομηνία να είναι φέτος στις 27. Στις 04:00 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, με αποτέλεσμα να δείχνουν 03:00 π.μ. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μετάβαση στη χειμερινή ώρα και έχει ως κύριο πλεονέκτημα την επιπλέον ώρα ύπνου που προσφέρει στους πολίτες.

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες συσκευές αλλάζουν αυτόματα την ώρα και ποιες απαιτούν χειροκίνητη παρέμβαση. Οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα έξυπνα ρολόγια, οι υπολογιστές και τα tablet, έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν αυτόματα την ώρα τους. Αυτό συμβαίνει χάρη σε ειδικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν για να συγχρονίζουν τον χρόνο τους με τις επίσημες χρονικές ζώνες.

Αντίθετα, οι παραδοσιακές συσκευές όπως τα αναλογικά ρολόγια ή οι παλαιότερες ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να χρειαστούν χειροκίνητη ρύθμιση για να προσαρμοστούν στην νέα χρονική κατάσταση.

Η μετάβαση στη χειμερινή ώρα έχει αρκετά οφέλη. Πέρα από την επιπλέον ώρα ύπνου, βοηθά επίσης στη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους καθώς οι άνθρωποι κινούνται σε καλύτερες συνθήκες φωτισμού κατά τις βραδινές ώρες. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς οι ημέρες γίνονται πιο μικρές και οι ανάγκες για τεχνητό φωτισμό μειώνονται.

 

Ωστόσο, η σύσταση είναι πάντα να ελέγχετε ότι η αλλαγή έχει γίνει και, εάν αυτό δεν έχει συμβεί, να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του αυτοματισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response