Αλ Κάιντα προς Χαμάς: «Aπελευθερώσετε τώρα τους ομήρους – Επισκιάζεται η μοίρα των Παλαιστινίων κρατουμένων»

Κοινοποίηση:
A demonstrator holds a megaphone, as families and supporters of hostages kidnapped during the deadly October 7, 2023 attack, protest against the government and to demand their immediate release, amid the ongoing conflict in Gaza between Israel and Hamas, in Tel Aviv, Israel, October 17, 2024. REUTERS/Violeta Santos Moura

Ένας σύμβουλος του φερόμενου ως σημερινού ηγέτη της Αλ Κάιντα ζήτησε από τη Χαμάς την άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel σήμερα, Σάββατο (19.10.2024), το οποίο επικαλείται το αμερικανικό ίδρυμα SITE, που παρακολουθεί τις τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Η έκκληση προς τη Χαμάς του Μουσταφά Χαμίντ, γνωστού και ως Αμπού Ουαλίντ αλ-Μάσρι, ο οποίος είναι πεθερός του Σαΐφ αλ-Αντέλ, του ανθρώπου που πιστεύεται ευρέως ότι είναι σήμερα επικεφαλής της Αλ Κάιντα έγινε χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με το SITE.

Ο Μουσταφά Χαμίντ ισχυρίζεται ότι η προσοχή που δίνεται στην ανάκτηση των ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου 2023, νεκροί και ζωντανοί, επισκιάζει τη μοίρα των Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ.
Η Χαμάς πρέπει τώρα να επιστρέψει «αμέσως» τους ομήρους και τα πτώματά τους και «αυτός ο φάκελος πρέπει να κλείσει και να μην ανοίξει ξανά, όπως γνωρίζουμε τις συνέπειές του», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Κανείς δεν νοιάζεται για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, ούτε στα μέσα ενημέρωσης, στις διαπραγματεύσεις, ούτε στις διαδηλώσεις», προστίθεται.
Την ίδια στιγμή, χαιρετίζει τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, τον εγκέφαλο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος σκοτώθηκε από το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Αρκετοί ειδικοί που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο λένε ότι ο Χαμίντ είναι κοντά σε ανώτερα στελέχη της βασικότερης οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response