Αμαλιάδα: «Πάνε να μου χρεώσουν και τον θάνατο της αδερφής μου» λέει η 24χρονη Ειρήνη

Κοινοποίηση:
λκξκλξκλξκλ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου βρεφών σε Αμαλιάδα και Κάτω Αχαΐα και η εμπλοκή της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, μητέρας δύο από τα παιδιά που πέθαναν ξαφνικά.

Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει διαπιστωθεί προανακριτικά ότι ήταν παρούσα στο θάνατο τριών βρεφών, των δύο δικών της παιδιών και της φίλης της τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα.

Η κ. Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως στο κάδρο έχουν μπει συνολικά πέντε υποθέσεις βρεφών, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή. «Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους»,  ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

«Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά. Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωνε η τότε ανήλικη Ειρήνη, ενώ και η ίδια είχε επικοινωνήσει με το Χαμόγελο όταν ένα από τα δύο παιδιά της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response