Αμερικανός αστροναύτης υποβάλλεται σε νοσηλεία μετά την επιστροφή του από τον ΔΔΣ

Κοινοποίηση:
diastima-600x337

Ένας Αμερικανός αστροναύτης έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο μετά την επιστροφή του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου παρέμεινε σχεδόν οκτώ μήνες. Η NASA ανακοίνωσε την κατάσταση αυτή, ωστόσο δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του αστροναύτη ούτε τους λόγους της νοσηλείας του, επικαλούμενη το «ιατρικό απόρρητο».

 

Ο αστροναύτης ανήκει στην αποστολή Crew-8 της SpaceX, η οποία περιλάμβανε τρεις Αμερικανούς: τους Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Τζάνετ Επς. Αυτοί επέστρεψαν στη Γη τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή με το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX, αφού πέρασαν συνολικά 232 ημέρες στον ISS. Μαζί τους ήταν και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξάντρ Γκεμπένκιν.

Η κατάσταση αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της παρατεταμένης παραμονής στο διάστημα στην υγεία των αστροναυτών και την ανάγκη για κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση κατά την επιστροφή τους στη Γη.

Μετά την προσθαλάσσωση του πυραύλου στα ανοιχτά της Φλόριντα, η NASA ανέφερε ότι ένας αστροναύτης αντιμετώπισε «ιατρικό πρόβλημα». Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Πενσακόλα, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και οι τρεις πήραν εξιτήριο και έχουν ήδη φτάσει στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον, στο Χιούστον του Τέξας. Ο μοναδικός αστροναύτης που παρέμεινε για νοσηλεία είναι «σε σταθερή κατάσταση και υπό παρακολούθηση, για προληπτικούς λόγους» ανέφερε η NASA.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response