Αμερικανός παρουσιαστής τρολάρει την «6ήμερη εργασία» στην Ελλάδα και μάς κάνει παγκόσμιο viral

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Το concept «6ήμερη εργασία» στην Ελλάδα φαίνεται να έχει απασχολήσει περισσότερο την ενημέρωση στο εξωτερικό από ό,τι στην Ελλάδα την ίδια.

Μετά τον Guardian και το CNBC, ένας δημοσιογράφος/παρουσιαστής της Αμερικανικής, ενημερωτικής εκπομπής «CBS Mornings» τρολάρει το νέο μέτρο εργασίας σε ορισμένες επιχειρήσεις. Και προφανώς γίνεται viral, περνώντας από Instagram story σε Instagram story.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας την είδηση, ο παρουσιαστής Tony Dokoupil ακούγεται λέει στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό:

«Χώρες σε όλο τον κόσμο, εταιρείες σε όλο τον κόσμο, μιλάνε για το πώς να μικρύνουν την εβδομάδα εργ«ασίας στις τέσσερις μέρες. Εν τω μεταξύ, έρχεται η Ελλάδα και έχουν αποφασίσει να επεκτείνουν την εβδομάδα εργασίας στις έξι ημέρες». Η συμπρουσιάστριά του ακούγεται να αντιδρά λέγοντας «όχι» με εκείνον να επιμένει: «ναι».

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Οι ερωτήσεις που γίνονται είναι οι αυτονόητες. Αν αυξάνονται οι μέρες άδειας, ας πούμε. «Ο πρωθυπουργός λέει πως είναι μια προσέγγιση με στόχο την ανάπτυξη», αναφέρει στη συνέχεια ο Dokoupil, εμφανώς απορημένος, συνεχίζοντας με μια μίνι ενημέρωση για την work culture της Ελλάδας ούτως ή άλλως: «Δουλεύουν ήδη 300 ώρες περισσότερες από τη μέση χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δουλεύουν 70 περισσότερες ώρες από τους Αμερικανούς, που έχουν τη φήμη ότι είναι απλώς οι χειρότεροι».

Ο παρουσιαστής και η εκπομπή φαίνεται να το βρήκαν τόσο ενδιαφέρον όλο αυτό, που ανέβασαν το clip στο Instagram τους, γράφοντας στη λεζάντα:

«Η Ελλάδα επεκτείνει την εβδομάδα εργασίας στις έξι ημέρες – ή 48 ώρες – ενώ μερικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο στρέφονται στο να μικρύνουν τις εβδομάδες εργασίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Πως θά πληρώνουμε τούς ψεύτες καί κλέφτες νεοδημοκρατες του Κούλη δήθεν κυβέρνησης

  2. Μα….οι ελλαδικοι εχουν να θρεψουν τοσες οικογενιες πολιτικων….εαν δεν βαλει πλατη η πλεμπα θα πεινασει η φαρα που μανατζαρει τα ανεγκεφαλα διποδα…..δεν ξερουν οι ξενοι τι φιλοτιμη πλεμπα ειναι οι ελλαδιστανικοι….

  3. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ 9 ΗΜΕΡΕΣ ,ΜΠΟΡΕΙΣ!!

  4. Καθονται και γελανε τα πουστραδελια στη τηλεοραση και νιωθουν περηφανοι. Αντι να ξεσηκωθουν ολοι για 4ημερο. Μπραβο μαλακα Μητσοτακη μας εκανες Ευρωπη!

  5. ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΣ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ CHEVRON:”ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ”

  6. ΔΟΥΛΕΦΤΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΤΙΓΙΑ.

  7. … μαριονέτες των τοκογλύφων η κούλα και το παρεάκι… σιχάματα διαλύσατε τη χώρα

Comments are closed.