Αμοργός: Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο τουρίστα – Στο νησί η σύντροφος κι ο αδερφός του 59χρονου

Κοινοποίηση:
amorgos-teliko-2-e1718193560537

Για τρίτη ημέρα σήμερα παραμένει άφαντος ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που παραθέριζε στην Αμοργό, καθώς έχει να δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τρίτης, οπότε και ξεκίνησε για πεζοπορία σε μονοπάτι του νησιού, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας στο μονοπάτι που ακολούθησε ο αγνοούμενος, ενώ στο νησί έφτασαν σήμερα Παρασκευή η σύντροφός του και ο αδερφός του. «Είμαι στο αεροπλάνο για να πάω Αθήνα. Και από εκεί θα ταξιδέψω στην Νάξο για να φτάσουμε στην Αμοργό. Τίποτα, δεν ξέρουμε τίποτα. Έρχομαι μαζί με την σύντροφο του και δύο έμπειρους διασώστες», δήλωσε στην εκπομπή «Live news» ο αδερφός του 59χρονου, ο οποίος έφερε μαζί του και δύο έμπειρους Αμερικανούς διασώστες, για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο αδερφός του είναι έμπειρος περιπατητής και γνώστης της περιοχής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χάθηκε στη διαδρομή. «Εγώ έχω πάει 9-10 φορές (στην Αμοργό), ο αδελφός μου πρέπει να έχει πάει 20-30 φορές. Πηγαίνει από πάντα. Δεν έχει χαθεί. Κάτι άλλο συνέβη. Είναι γερός οργανισμός. Έχει κάνει πεζοπορία άπειρες φορές. Δεν είναι άπειρος. Δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν έχει θέματα υγείας. Πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο και κάνει πεζοπορίες. Δεν ξέρω τι συνέβη, είμαι ανήσυχος, ψάχνουμε την απάντηση και εμείς. Θα ψάξουμε και μόνοι μας. Όσο περισσότερο κόσμο έχουμε, τόσο το καλύτερο. Ο χρόνος τελειώνει και είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό τώρα», ανέφερε επίσης.

«Ήμουν στο Λος Άντζελες και στις 9:07 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε θα ξεκινήσει την πεζοπορία. Θα διαρκούσε 5-6 ώρες και περίμενα να επικοινωνήσει μετά. Αλλά επικοινώνησε ο Σταύρος. Μιλήσαμε με βιντεοκλήση για 6 λεπτά και μετά μου έστειλε μία φωτογραφία με την αρχή του μονοπατιού. Όταν του έστειλα μήνυμα δεν απάντησε ποτέ, και αποφάσισα να κινηθούν οι διαδικασίες από Λος Άντζελες προς την Ελλάδα. Είναι πολύ προσεκτικός με την πεζοπορία, δεν ξέρω τι συνέβη. Ακολουθούμε όλα τα μονοπάτια και είμαι πολύ αγχωμένη σε σχέση με τι έχει συμβεί. Μπορεί να είναι τραυματίας. Θα ήταν πολύ καλό να είχαμε περισσότερα drone», δήλωσε με τη σειρά της η σύντροφος του συνταξιούχου αστυνομικού, η οποία κατέφτασε και αυτή στο νησί, για αναζητήσει τον αγαπημένο της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response