Ανήθικη επίθεση Ομπάμα στους «μαύρους» – Όσοι υποστηρίζουν τον Τραμπ «δεν είναι αποδεκτοί, δεν είναι αδέρφια»

Κοινοποίηση:
44eeda40394932d40e84ac149bc4e473_XL

Μια ανήθικη επίθεση κατά των «έγχρωμων» ανδρών προχώρησε ο Barack Obama, ο οποίος εκθειάζεται κατά καιρούς για το «βαθύ δημοκρατικό του αίσθημα».
Όπως είπε «η υποστήριξη των μαύρων ανδρών στον Donald Trump δεν είναι αποδεκτή», υποδηλώνοντας ότι ένιωθαν άβολα με μια γυναίκα υποψήφια.
Ο Obama, παραβρέθηκε σε ένα προεκλογικό γραφείο της Harris στην πολιτεία swing της Πενσυλβάνια, όπου ανέφερε ότι δεν είχε εντοπίσει «τα ίδια είδη ενέργειας και προσέλευσης σε όλες τις γειτονιές και τις κοινότητές μας όπως είδαμε όταν ήμουν υποψήφιος».
Το πρόβλημα φαινόταν να είναι «πιο έντονο με τα αδέρφια», είπε ο Obama.
Η υποστήριξη προς τον Trump, τον οποίο είπε ότι είχε υποτιμήσει τις γυναίκες, ήταν «απαράδεκτη».

«Βρίσκετε κάθε είδους λόγους και δικαιολογίες.
Έχω πρόβλημα με αυτό», είπε ο Obama, ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, ώρες πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση για την Harris, την αντιπρόεδρο, στο Πίτσμπουργκ.

Η «πίτα» των αναποφάσιστων

Τα σχόλια έρχονται καθώς η Harris και ο Trump αγωνίζονται για αναποφάσιστους ψηφοφόρους που θα μπορούσαν να καθορίσουν έναν από τις πιο οριακές εκλογές του Λευκού Οίκου εδώ και δεκαετίες.
Ο Trump έχει στοχεύσει σε μαύρους άνδρες ψηφοφόρους σε πεδία μάχης όπως η Τζόρτζια, σε αντίθεση με την επιτυχία της Harris να δίνει την προσοχή της στις γυναίκες ψηφοφόρους.
Η παρέμβαση του Obama έρχεται λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές και σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια ενίσχυσης της Harris.
Ο πρώην πρόεδρος παραμένει μεταξύ των πιο δημοφιλών Δημοκρατικών πολιτικών και είναι ένας από τους καλύτερους επικοινωνιακά.

Υποστηρίζετε κάποιον που έχει ιστορικό να σας εξευτελίζει

Ο Obama είπε ότι «μιλούσε απευθείας στους άνδρες» όταν είπε: «Με κάνει να σκέφτομαι ότι, καλά, απλά δεν νιώθεις καλά με την ιδέα να έχεις μια γυναίκα ως πρόεδρο και σκέφτεσαι άλλες εναλλακτικές λύσεις.
«Οι γυναίκες στη ζωή μας έχουν πάρει στην πλάτη τους όλο αυτό το διάστημα»…όταν αντιμετωπίζουμε μπελάδες και το σύστημα δεν λειτουργεί για εμάς, είναι αυτές που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται.
Και τώρα, σκέφτεστε να καθίσετε έξω ή να υποστηρίξετε κάποιον που έχει ιστορικό να σας εξευτελίζει, επειδή πιστεύετε ότι αυτό είναι σημάδι δύναμης, επειδή αυτό είναι το να είσαι άντρας; Αυτό δεν είναι αποδεκτό», ανέφερε.
Η Harris, κόρη ενός μαύρου πατέρα και μιας ινδοαμερικανίδας μητέρας, θα ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν σε σύγκρουση με τον Trump στις επτά πολιτείες που θα κρίνουν ποιος θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο.
Αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι τα επίπεδα υποστήριξης της Harris είναι χαμηλότερα μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, και ειδικότερα των μαύρων, από ό,τι είχε ο Joe Biden το 2020.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ρητή “Δημοκρατική” μισαλλοδοξία εκδηλούμενη κατά όσων μετάαπό αιώνες προσπάθειας ισότιμης αλληλοαποδοχής και αλληλοσεβασμού αρνούνται να είναι μισαλλόδοξοι. Τα είπε όλα όσα πρέπει η Υφήλιος να γνωρίζει για τον ίδιο και την παρέα του. Πιό σαφής , δεν γίνεται.

Leave a Response