Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε ο Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – Στην αίθουσα ο ΠτΔ (BINTEO)

Κοινοποίηση:
ERN

Στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, παρέμεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν δίστασε να καλέσει την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του ψευδοκράτους.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αποχώρησε από την αίθουσα κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου.

Από πλευράς του ο κ. Ερντογάν άφησε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για την πολιτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτήν τη φορά δεν δίστασε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διασφαλίζουν πλέον την παγκόσμια ασφάλεια. Είδαμε πέντε μόνιμα μέλη να βρίσκονται σε διαμάχη» δήλωσε ασκώντας εμφανή κριτική ο Ερντογάν, ενώ ζήτησε να αλλάξε η δομή οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ κι είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Αφήνοντας αιχμές προς τη Δύση είπε δε: «κουραστήκαμε με εκείνους τους υποκριτές που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για πολιτικούς σκοπούς».

Κάλεσε, δε, την ΕΕ να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις οποίες αμελεί εδώ και καιρό».

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους που «παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εχει μυαλο ο πουστοτουρκομογγολος σε συγκριση με την ζαβοκουλα που δεν εχει καθολου

  2. ητη αναγνωρίζει τις υποκλοπες στην ελλαδα….παππουτσι απο τον τοπο σου κι ας ειν και καυλωμενο….ρητα απο τους παλιους…

  3. Ξοδευουνε εκ δολλαρια για να στειλουνε αποστολες στο διαστημα απο την αλλη ασια,αφρικη δεν εχουνε ψωμι να φανε….δινει συμβουλες στους αλλους αλλα απο την αλλη η τουρκια χαλαει δισ. ευρο για
    να φτιαξει οπλικα συστηματα .
    Αραγε τον φιλο του τον elon musk που συνταντηθηκανε προχθες του τα ειπε αυτα.

Comments are closed.