Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων!

Κοινοποίηση:
panelhnies44

Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία είναι αναρτημένες οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα των Πανελλαδικών στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στις καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων και τα βαθμολογικά τους στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Όσο για εκείνους που είχαν υποβάλει αίτηση για να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα, αυτοί θα λάβουν τη βαθμολογία τους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι βάσεις

Πλέον, μένει να δούμε πού θα κινηθούν οι βάσεις των τμημάτων και σχολών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με τους καθ’ ύλιν αρμόδιους να εκτιμούν ότι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα κριθεί από τα μαθήματα που δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

Η εικόνα θα αποσαφηνιστεί όταν το υπουργείο Παιδείας δώσει τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα πεδία και για όλα τα μαθήματα.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν με 18-20 θα είναι αισθητά μειωμένα σε σύγκριση με πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι θα σημειωθεί μικρή πτώση των βάσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών) τα άριστα γραπτά στα μαθήματα των Αρχαίων και της Ιστορίας αναμένεται να είναι λιγότερα σε σχέση με πέρυσι που σημαίνει ότι σχολές όπως οι Νομικές και τα τμήματα Ψυχολογίας θα σημειώσουν μικρή πτώση βάσεων.

Στο 2ο και 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστήμες Υγείας και Ζωής) η πτώση εκτιμάται γύρω στα 500-700 μόρια τόσο στις υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές Σχολές του 2ου Πεδίου όσο και στις Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) η εικόνα είναι συγκεχυμένη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι βάσεις θα κινηθούν διαφορετικά ανάλογα με την εκάστοτε σχολή.

Υποβολή μηχανογραφικού

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής των δυο μηχανογραφικών δελτίων: το ένα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και το δεύτερο, το λεγόμενο «Παράλληλο Μηχανογραφικό» για την εισαγωγή στις δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους και να δηλώσουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) στις ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response