Ανακοινώθηκαν οι νικητές της Φορολοταρίας Σεπτεμβρίου 2024 – Είστε εσείς ένας από αυτούς;

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟ: Engin_Akyurt/pixabay.com

Η φορολοταρία του Σεπτεμβρίου 2024, η οποία αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Αυτή είναι η 34η κλήρωση που διοργανώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και έχει ως στόχο την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα.

 

 

Για να συμμετάσχει κάποιος στη φορολοταρία, οι συναλλαγές πρέπει να έχουν γίνει ηλεκτρονικά και να έχουν εκκαθαριστεί κατά τον μήνα Αύγουστο του 2024. Οι συμμετοχές αυτές είναι σημαντικές καθώς ενθαρρύνουν τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, κάτι που συμβάλλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το κύριο έπαθλο της κλήρωσης ανέρχεται σε 50.000 ευρώ για τους τυχερούς νικητές. Τα ποσά που κερδίζουν οι συμμετέχοντες είναι κλιμακωτά, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν διάφορα επίπεδα βραβείων ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που έχει ο καθένας. Επιπλέον, τα έπαθλα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, προσφέροντας έτσι μια επιπλέον οικονομική ανακούφιση στους νικητές.

Για να διαπιστώσετε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές της φορολοταρίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Εκεί θα βρείτε τη δυνατότητα να ελέγξετε τους λαχνούς σας είτε μέσω ενός ειδικού συνδέσμου είτε μέσω της σύνδεσης με τους κωδικούς taxisnet.

  • 1 τυχερός κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ
  • 5 τυχεροί κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ
  • 50 τυχεροί κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ
  • 500 τυχεροί κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ

Οι φορολογούμενοι που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, έχουν προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης για να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet, ώστε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο.

Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται συνολικά 556 τυχεροί λαχνοί. Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής. Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι. Η συμμετοχή στη φορολοταρία αφορά όλους τους πολίτες με ΑΦΜ στην Ελλάδα και ηλικία άνω των 18 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response