(Ανανεωμένο): Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – Εκκενώνεται ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-3-Eurokinissi

Νεότερη ενημέρωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Χωρδάκι, του Δήμου Αμαρίου, στο Nομό Ρεθύμνου.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Αγίας Παρασκευής.

Στο μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώνονται: «Ενεργοποίηση Δασική πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σήμερα, 7 Αυγούστου, οι κάτοικοι των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλεί να παραμείνουν σε κατάσταση ετοιμότητας λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στην περιοχή Ορνέ, η οποία ανήκει στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την προστασία των κατοίκων.

Αυτή την ώρα δρουν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

 «Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι & Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: