Αναστάτωση και στον «αέρα» το ντιμπέιτ Ντόναλντ Τραμπ – Κάμαλα Χάρις

Κοινοποίηση:

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Κυριακής (25/8) έθεσε υπό αμφισβήτηση την προβλεπόμενη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ με την υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, στις 10 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Guardian», ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε νέα αναστάτωση, αναρτώντας στο Truth Social ότι πιστεύει πως το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο είναι προκατειλημμένο εναντίον του. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social το εξής: «Γιατί να κάνω το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις σε αυτό το δίκτυο;».

 

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις ειδήσεις του ABC, που είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, ως «ψευδείς» και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής ανταποκριτής του στην Ουάσινγκτον, ο Τζόναθαν Καρλ, διεξήγαγε μια «γελοία και προκατειλημμένη» συνέντευξη με έναν Ρεπουμπλικανό βουλευτή, τον Τομ Κότον, και ένα «λεγόμενο πάνελ που μισούν τον Τραμπ». Στη συνέχεια, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στη στρατηγικό σύμβουλο των Δημοκρατικών, Ντόνα Μπραζίλ, και στον δημοσιογράφο του ABC News, Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Γιατί διαφωνούν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κάμαλα Χάρις

Εκτός από το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εγείρει αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο πρώτο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Σεπτεμβρίου, υπάρχει και μια διαφωνία σχετικά με τους κανόνες.

Αναλυτικά, στο ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν στις 27 Ιουνίου, το οποίο πήγε άσχημα για τον Τζο Μπάιντεν, επισπεύδοντας έτσι την απόσυρσή του από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο συμφωνημένος κανόνας ήταν ότι όσο ο ένας υποψήφιος έπαιρνε τον λόγο, το μικρόφωνο του άλλου θα σίγαζε. Αυτός ήταν ο αναμενόμενος κανόνας και για το ντιμπέιτ στις 10 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στην Κάμαλα Χάρις. Ωστόσο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θέλει να αλλάξει ο εν λόγω κανόνας.

Ο Μπράιαν Φάλον, ο ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, εξέδωσε δήλωση, τονίζοντας: «Έχουμε πει στο ABC και σε άλλα δίκτυα που επιδιώκουν να φιλοξενήσουν ένα πιθανό ντιμπέιτ τον Οκτώβριο ότι πιστεύουμε ότι τα μικρόφωνα και των δύο υποψηφίων θα πρέπει να είναι ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια της πλήρους μετάδοσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: