Σενάρια (εκλογικού) ανασχηµατισµού τροφοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού να ρίξει στη µάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών κυβερνητικά στελέχη. Εκ των πραγµάτων, ο υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος δεν µπορεί να παραµείνει για καιρό στη θέση του υφυπουργού Εργασίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για την υποψήφια δήµαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είναι υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης. Τα πράγµατα, βεβαίως, περιπλέκονται λόγω και του «Μακεδονικού».
Ο Πάνος Καµµένος έχει διαµηνύσει ότι ο ίδιος και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. θα παραιτηθούν από τις κυβερνητικές θέσεις τους µόλις έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Συµφωνία των Πρεσπών. Με βάση όλες τις ενδείξεις και δεδοµένου ότι στα µέσα Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στη FYROM, εκτιµάται ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου και µετά η συµφωνία είναι εφικτό να έρθει στην ελληνική Βουλή. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, καλείται µε το «καληµέρα» του νέου έτους να πάρει κρίσιµες αποφάσεις, ανάλογα και µε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι στόχος του είναι οι εθνικές εκλογές να πραγµατοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019.
Ενημερώστε μας παρακαλώ: Κανένα κανάλι, κανένας δημοσιογράφος δεν αναφέρει τα δάνεια των κομμάτων. Σε πια φάση βρίσκονται? Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε όνομα και φυσικά ΑΦΜ και ονομάστηκε ΚΙΝΑΛ (μου θυμίζει το παλιό απορρυπαντικό ΤΡΙΝΑΛ και τα δύο ξεπλένουν) για να αποφύγει την πληρωμή των δανείων. Άραγε οι τράπεζες και οι νομικοί της χώρας τι κάνουν? Χρηματίζονται για να μην ενεργούν?