Ανατροπή σε υπόθεση: Το βρέφος που απήχθη στο Παρίσι βρέθηκε στην Ολλανδία

Κοινοποίηση:
ollandia-ploti-kreperi

Ένα πρόωρο βρέφος, ηλικίας 17 ημερών, που είχε απαχθεί τη Δευτέρα από μαιευτήριο κοντά στο Παρίσι, εντοπίστηκε ζωντανό σε ξενοδοχείο στην Ολλανδία μαζί με τους γονείς του. Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το μωρό και οι γονείς του είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

 

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο Σαντιάγο βρέθηκε σε περιοχή κοντά στο Άμστερνταμ. Το βρέφος είχε ανάγκη από συνεχή ιατρική παρακολούθηση καθώς νοσηλευόταν στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου Ολνέ-σου-Μπουά. Οι γαλλικές αρχές είχαν εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους γονείς του Σαντιάγο λόγω της απαγωγής.

Αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στην κοινότητα, καθώς το μωρό απαιτούσε ειδική φροντίδα λόγω της πρόωρης γέννησής του. Η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές εργάζονται για να διαλευκάνουν τις συνθήκες της απαγωγής και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του βρέφους.

Τα κίνητρα της απαγωγής δεν έχουν διευκρινιστεί. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι γονείς φοβούνταν ότι θα έχαναν την επιμέλεια του παιδιού τους, το οποίο θα κατέληγε σε ανάδοχη οικογένεια. Αστυνομία και δικαστικές αρχές έκαναν πολλές φορές έκκληση στους γονείς να πάνε το παιδί τους «αμέσως, στο κοντινότερο νοσοκομείο», ενώ συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response