Ανατροπή στο Μέτωπο: Η Χεζμπολάχ θρηνεί για τον διοικητή και τον Νασράλα

Κοινοποίηση:
ca632c86-AP24262624195214

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ, ανακοινώθηκε σήμερα ο θάνατος του Αλί Καράκι, διοικητή του μετώπου της Χεζμπολάχ κατά των ισραηλινών δυνάμεων στον νότιο Λίβανο. Ο Καράκι φέρεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, το οποίο επίσης είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του ηγέτη του φιλοϊρανικού κινήματος, Χασάν Νασράλα.

 

Ο Αλί Καράκι είχε επιβιώσει από προηγούμενη επίθεση που τον είχε στοχοθετήσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η πηγή αναφέρει ότι ο θάνατός του συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού πλήγματος που πραγματοποιήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις. Επιπλέον, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, αναφέρθηκε ότι ο Αμπάς Νιφορουσάν, ένας από τους αναπληρωτές διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκε επίσης κατά την ίδια επιχείρηση.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη και οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, καθώς και για τη γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response