Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία: Η Εθνική Οδός κλειστή

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki

Η κατάσταση στην Κορινθία παραμένει κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής συνεχίζει να επεκτείνεται. Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας και έχει μήκος 32 χιλιόμετρα.

 

Το μέτωπο της φωτιάς είναι ενεργό προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικίες. Οι φλόγες καταστρέφουν αγροτικές καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις στην περιοχή.

Λόγω της επικινδυνότητας από τη φωτιά, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών έχει κλείσει για προληπτικούς λόγους. Η διακοπή ισχύει από τη Λυκοποριά μέχρι το Δερβένι, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

 

Δύο πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής . Ο ένας με αναπνευστικά προβλήματα και ο άλλος από πίεση του νερού. Μάχη με τις φλόγες δίνουν τα εναέρια μέσα, πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με υδροφόρες.

“Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα” ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως πρόσθεσε “υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής”. Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, “έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα”.

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες”, ενώ όπως συμπλήρωσε, “είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response