Ανησυχητικά στοιχεία για σπάνιους καρκίνους που εμφανίζονται μετά τον κορονοϊό

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Συγκεκριμένα, από το 2021 περίπου, έχουν παρατηρήσει σπάνιους και ασυνήθιστους καρκίνους σε ασθενείς νέους που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό νόσου. Μάλιστα, πρόκειται για τύπους καρκίνου που συνήθως προσβάλλουν ηλικιωμένους στα 70 και 80 τους χρόνια.

Μεταξύ άλλων ασυνήθιστων που παρατηρούνται είναι πως ασθενείς εμφανίζουν και πολλούς καρκίνους ταυτόχρονα.

 

Θεωρείται δεδομένο πως η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους να απομονωθούν και να αναβάλουν μέτρα προληπτικής φροντίδας και ελέγχους, ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, οι γιατροί δεν πιστεύουν ότι αυτό είναι ο κύριος παράγοντας εμφάνισης, σπάνιων περιπτώσεων καρκίνου. Αντιθέτως, πιστεύουν ότι μπορεί να ευθύνεται ο κορονοϊός.

Ο Δρ Κάσουαπ Πατέλ, ογκολόγος από τη Βόρεια Καρολίνα, έχει δει το φαινόμενο από πρώτο χέρι.

108860

 

 

Ζευγάρι εμφάνισε τρία είδη καρκίνων

Είδε έναν ασθενή 40 ετών το 2021, ο οποίος είχε έναν σπάνιο καρκίνο των χοληφόρων πόρων. Πρόκειται για μια ασθένεια που προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 70 και 80 ετών.

Στη συνέχεια, πολλοί άλλοι ασθενείς που συνάντησε διαγνώστηκαν με μια σειρά από διαφορετικούς καρκίνους, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει ξαναδεί στις δύο δεκαετίες που ασκεί το επάγγελμα του γιατρού.

 

Ένα ζευγάρι που διερεύνησε, μέσα σε διάστημα 14 μηνών διαγνώστηκαν με τρεις τύπους καρκίνου, παρόλο που δεν είχαν οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Ο άνδρας διαγνώστηκε με έναν σπάνιο χρόνιο καρκίνο του αίματος και του μυελού των οστών, ενώ η σύζυγός του είχε μια καρκινική μάζα στην κοιλιά της που ζύγιζε οκτώμισι κιλά, σύμφωνα με την Washington Post.

Μάλιστα, αρκετοί από τους γείτονές του είχαν επίσης τους ίδιους τύπου καρκίνου.

 Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται τώρα ότι έχουν καρκίνο απ’ ό,τι πριν από την πανδημία. Το 2021, το 9,8% των ενηλίκων ανέφεραν ότι τους είχε πει ποτέ γιατρός ότι είχαν καρκίνο. Το 2019, το ποσοστό αυτό των ενηλίκων ήταν 9,5&%.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ειδικοί δεν αποκλείουν οριστικά πως παίζουν κάποιο ρόλο και τα εμβόλια, ωστόσο θεωρούν πιο πιθανό να έχει σχέση ο ίδιος ο ιός.

Οι εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι οι πρωτεΐνες του κορονοϊού μπορούν να αφυπνίσουν εκ νέου τα αδρανή καρκινικά κύτταρα και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες διάγνωσης καρκίνου του μαστού, του στομάχου και του αίματος.

 

Η έρευνα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ του Covid και του καρκίνου είναι σχετικά νέα, δεδομένου ότι η πανδημία ξεκίνησε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Καρκινοι μετα τα 70 -80?
    Περιεργο αυτο μηπως θελαν εξαφανισουν τα γεροντακια μη τυχον και προλαβουν να χαρουν την συνταξη τους?
    λεω εγω τωρα…..

  2. Απέλπιδα προσπάθεια νά προστατεύσουν τίς φαρμακευτικές αλλά καί τόν ίδιο τόν εαυτό τους από ποινικές ευθύνες. Η φράση
    στο άρθρο “οι ειδικοί δεν αποκλείουν οριστικά πως παίζουν κάποιο ρόλο και τα εμβόλια, ωστόσο θεωρούν πιο πιθανό να έχει σχέση ο ίδιος ο ιός” πού είναι η έρευνα πού δείχνει κάτι τέτοιο ρε τσαρλατάνοι; Οι ξαφνικιτιδες καί οι καρκίνοι είναι γνωστό ακόμα καί σέ απλούς γιατρούς από την καθημερινή τους εμπειρία ότι συμβαίνουν σέ μπολιασμενους.

    1. Και δε βλεπω εδω μεσα και κανεναν μπολιασμενο να μας λεει ψεκια πλεον. Μουγκα στη στρουγκα τα γατακια. Αμεσως να διαιρεθει ο λαος . Τι τους ενδιεφερε αν θελαμε να λαβουμε μερος στο πειραμα εμεις οι υπολοιποι ? Η ηταν οι φρουροι του συστηματος που σιγα σιγα τους σκοτωνει?

Leave a Response