Ανοιχτά και πάλι τα αεροδρόμια στον ρωσικό Αρκτικό κύκλο κατόπιν ουκρανικών drones

Κοινοποίηση:

Μετά από μια σύντομη διακοπή, τα αεροδρόμια στις ρωσικές πόλεις Μούρμανσκ και Απάτιτι, που βρίσκονται εντός του Αρκτικού κύκλου, επανήλθαν σε λειτουργία. Η ανακοίνωση αυτή προήλθε από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας, γνωστή ως Rosaviatsia.

 

Από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι ρωσικές αεροπορικές εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί συχνά στο στόχαστρο των επιθέσεων ή των απειλών που σχετίζονται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτές οι διακοπές στη λειτουργία τους είναι αποτέλεσμα των ανησυχιών για πιθανές επιθέσεις από ουκρανικά drones.

Ο κυβερνήτης του Μούρμανσκ, Αντρέι Τσίμπις, επιβεβαίωσε σήμερα την ύπαρξη απειλής από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και η ασφάλεια των πτήσεων συνεχίζει να είναι προτεραιότητα για τις αρχές.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αργότερα ένα βίντεο που δήθεν έδειχνε την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή του Μούρμανσκ. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα την αυθεντικότητα του βίντεο.

Στην περιοχή του Μούρμανσκ υπάρχει μια αεροπορική βάση για στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη κοντά στην πόλη Ολενεγκόρσκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: