Σε πολλές πλύσεις, υπάρχουν πάντα κάποια πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια που είναι δυσκολότερο να καθαριστούν από τα άλλα. Φαγητά που κολλούν ή μπορούν να στεγνώσουν και να ξεραθούν κατά το ψήσιμο αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Τα υπολείμματα φαγητού δεν μένουν μόνο στα κανονικά σκεύη αλλά ακόμα και στα αντικολλητικά. Αυτό μπορεί να μας ταλαιπωρεί στο πλύσιμο. Όμως υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος που θα σας κάνει την ζωή πιο εύκολη.
Υπάρχει ένα κόλπο για να το καθαρίσετε χωρίς να το τρίψετε και να το γρατζουνίσετε. Θα χρειαστείτε την αγαπημένη μαγειρική σόδα και λίγο χαρτί κουζίνας.
Ο έξυπνος τρόπος για να καθαρίσετε τα αντικολλητικά σκεύη
Αφού το καθαρίσετε από υπολείμματα φαγητού, βρέξτε το χαρτί κουζίνας με ζεστό νερό και απλώστε το στην επιφάνεια του ταψιού. Αφήστε το για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λίπη.
Έπειτα αναμείξτε σόδα με νερό και την πάστα που θα προκύψει, απλώστε την στην επιφάνεια του ταψιού. Αφήστε μερικά λεπτά να δράσει και περάστε το ταψί με το σφουγγάρι (προσοχή όχι από την πλευρά που έχει το σύρμα), αφού έχετε ρίξει υγρό πιάτων.
Μπορεί η μαγειρική σόδα να είναι ένα θαυματουργό υλικό για την καθαριότητα, ωστόσο υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν πρέπει να τα καθαρίσετε με αυτή την λευκή σκόνη. Αυτό συμβαίνει διότι η σόδα έχει λειαντική δράση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες.