Απαγωγή Κυπαρίσση: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν ακόμα δράστη – Τον κατονόμασε ο «αρχηγός»

Κοινοποίηση:
220217184831_giorgos-kuparisis-910x521

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ασύλληπτου απαγωγέα ο οποίος κατονομάστηκε από τον 34χρονο «εγκέφαλο» της υπόθεσης της απαγωγής Κυπαρρίση.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να ονομάζεται «Γρηγόρης» και να είχε παρουσία στα δύο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε ο όμηρος. Το στοιχείο αυτό δίνει νέα διάσταση στις έρευνες, καθώς φαίνεται ότι ο κύκλος των συλλήψεων δεν έχει ακόμα κλείσει.

Ο 34χρονος «εγκέφαλος» της απαγωγής, αφού ομολόγησε τις πράξεις του, στη συνέχεια φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι αποφάσισε να οργανώσει την αρπαγή του Κυπαρίσση τον Δεκέμβριο του 2021, φτιάχνοντας μία ομάδα που αποτελούνταν από τον 41χρονο (επίσης συλληφθέντα) και άτομο με το όνομα «Γρηγόρης» που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί και παραμένει ασύλληπτο. Το όνομα «Γρηγόρης» αναφέρεται στη δικογραφία στη λίστα με τους κατηγορουμένους.

Ο 34χρονος αρχηγός της οργάνωσης, πάντως, δεν αναφέρει ως συνεργό του την 39χρονη σύντροφο του 41χρονου (επίσης συλληφθείσα), η οποία αρνείται τις σε βάρος της κατηγορίες. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης έχει αναφέρει ότι οι απαγωγείς του ήταν 6-7. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναζητά ακόμα 3-4 άτομα που παραμένουν ασύλληπτα.

Υπάρχουν άτομα που ο 34χρονος «εγκέφαλος» αρνήθηκε να κατονομάσει, ενώ άγνωστα παραμένουν για τις Αρχές τα δύο κρησφύγετα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης κρατήθηκε τις πρώτες δύο ημέρες σε ένα κρησφύγετο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο, όπου κρατήθηκε για 64 ημέρες (μέχρι δηλαδή την απελευθέρωσή του).

Ο 34χρονος οργανωτής της απαγωγής φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι μετά την αποφυλάκισή του το 2020 αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι αποφάσισε το Δεκέμβριο του 2021 να οργανώσει την απαγωγή του Κυπαρίσση, γιατί –όπως είπε- το θύμα έδειχνε μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media ότι είναι οικονομικά εύρωστος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: