Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή (11/8) στον Λυκαβηττό

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-1

Από αύριο, ο δήμος Αθηναίων τίθεται σε κατάσταση επιφυλακής εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, ο οποίος κατατάσσεται στην Κατηγορία 5. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Πρασίνου, η Υπηρεσία Καθαριότητας, η Δημοτική Αστυνομία και το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας, θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, θα ληφθούν μέτρα προστασίας για όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου της πόλης. Αυτό περιλαμβάνει τους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων. Ιδιαίτερα για τον λόφο Λυκαβηττού έχει ανακοινωθεί η εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμες υδροφόρες ώστε να υποστηρίξουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη. Η Δημοτική Αστυνομία θα χρησιμοποιεί drones για την παρακολούθηση των περιοχών πρασίνου στην Αθήνα, με σκοπό να ενημερώνει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου κριθεί απαραίτητο.

Η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες και τους φορείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ειπα κι εγω οτι γυρναει ο “ηγετης”, απο την λουγκρογεννα κρητη @

Comments are closed.