Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αυγουστής Ευσταθίου

Κοινοποίηση:
image

Απεβίωσε σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, στις 5.30 το απόγευμα, σε ηλικία 88 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αυγουστής Ευσταθίου από την Πόλη Χρυσοχούς.
Ο εκλιπών διετέλεσε αντάρτης της Ε.Ο.Κ.Α. και βρισκόταν στην ομάδα του Σταυραετού του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι και την ημέρα της θυσίας του. Λίγο πριν από την αποτρόπαια και στυγερή επίθεση των Βρετανών κατά την οποία ο Αυξεντίου έγινε θυσία και ολοκαύτωμα στον βωμό της Ελευθερίας, ο Αυγουστής Ευσταθίου μαζί με τους άλλους τρεις συναγωνιστές του, Φειδία Συμεωνίδη, Ανδρέα Στυλιανού και Αντώνη Παπαδόπουλο, διετάχθησαν από τον «μάστρο» τους να εγκαταλείψουν το κρησφύγετο.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του θα ανακοινωθούν αργότερα.
Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και η σελίδα μας, εκφράζουν προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

mnimeseoka.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αθάνατος ο ήρωας Ευσταθίου. Στεκόμαστε ΠΡΟΣΟΧΗ. Ζήτω ο Διγενής.

Comments are closed.