Απειλές κατά δικαστή στην Ιταλία: Η επιστροφή αλλοδαπών από την Αλβανία προκαλεί σάλο

Κοινοποίηση:
Meloni_up

Η δικαστής Σίλβια Αλμπάνο, μέλος της ιταλικής δικαστικής αρχής, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σοβαρής αντιπαράθεσης μετά την απόφαση της σχετικά με την επιστροφή μεταναστών από την Αλβανία. Η απόφαση αυτή, που προήλθε από το δικαστήριο της Ρώμης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση, καθώς θεωρήθηκε ότι επηρεάζει αρνητικά τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας.

 

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, οι αιτούντες άσυλο που είχαν σταλεί στην Αλβανία δεν ανήκουν σε χώρες που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς. Ως εκ τούτου, η κράτησή τους σε ιταλικό κέντρο στην Αλβανία κρίθηκε παράνομη. Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει ανησυχίες για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σε απάντηση η Τζόρτζια Μελόνι είχε δηλώσει πως θεωρούσε πως η απόφαση αυτή δεν ήταν στις αρμοδιότητες της δικαιοσύνης και στην συνέχεια κάλεσε υπουργικό συμβούλιο το οποίο επαναπροσδιόρισε τις ασφαλείς χώρες προέλευσης μέσω νομοθετήματος.

 

Κλίμα εκφοβισμού σε ζητήματα μεταναστευτικού

Εξαιτίας των σοβαρών απειλών που δέχθηκε, η Αλμπάνο κατέθεσε σαφή καταγγελία στην Εισαγγελία της Ρώμης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της Δικαστικής Επιτροπής.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που έρχεται να προστεθεί στην ανάγκη συνοδείας των εισαγγελέων της δίκης που σχετίζεται με την ΜΚΟ Open Arms, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση της συζήτησής της».

 

Υπογραμμίζει επίσης το πρόγραμμα το οποίο φανερώνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), του οργάνου παρακολούθησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία κατήγγειλε το ανεξέλεγκτα εχθρικό περιεχόμενο που επηρεάζει όσους, ανεξαρτήτως ιδιότητας, ασχολούνται με το θέμα της μετανάστευσης στην Ιταλία.

Η Επιτροπή καταλήγει εκφράζοντας την υποστήριξη της προς τους δικαστές του Δικαστηρίου της Ρώμης και «καλώντας σε λογοδοσία όσους τρέφουν την απαξίωση και το μίσος προς θεσμούς και ανθρώπους».

 

Προσωπικές επιθέσεις

«Έχουμε αποδείξεις ότι η αύξηση του επιπέδου της αντιπαράθεσης τροφοδοτεί τη σύγχυση, το μίσος και δεν ωφελεί κανέναν. Δεν μπορούμε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους δικαστές ως εχθρούς του λαού, είναι ένα μήνυμα που μολύνει τη δημόσια συζήτηση. Τώρα όλοι ρίξτε τους τόνους, τέρμα οι προσωπικές επιθέσεις».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Τζουζέπε Σανταλούτσια, τις απειλές θανάτου που δέχτηκε η δικαστής Σίλβια Αλμπανό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response