Αποκάλυψη: Το εμβόλιο της Pfizer έχει “ισχυρότερες παρενέργειες από τα συνηθισμένα εμβόλια”. Το 50% των εμβολιασμένων παρουσιάζουν πονοκεφάλους, πυρετό και ρίγη. Το εμβόλιο περιέχει νανοσωματίδια λιπιδίων που ερεθίζουν…

Κοινοποίηση:
embolio-koronoios-pfizer

“Αντιδράσεις στο 50% των εμβολιασμένων: αυτό συμβαίνει μετά την ένεση”..

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού με δόσεις Pfizer-BioNtech, έφτασαν τα πρώτα νέα ισχυρών αλλεργικών αντιδράσεων και το 50% των εμβολιασμένων δύναται να κινδυνεύσουν. Έχει “ισχυρότερες αντιδράσεις-παρενέργειες από τα συνηθισμένα εμβόλια”.

Ένας στους δύο ανθρώπους μπορεί να παρουσιάσει πονοκεφάλους, πυρετό και ρίγη: αυτό συμβαίνει αμέσως μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pzifer-BioNtech, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και εγκρίθηκε στις 11 Δεκεμβρίου από το αμερικανικό FDA για επείγουσα χρήση.

“Ισχυρή αντίδραση στο εμβόλιο”

Στην Ευρώπη, το ναι του Ema (ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) αναμένεται και στις 27 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ιταλία, η οποία έχει κλείσει συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις, αλλά, στην αρχική φάση, θα είναι διαθέσιμες 1,9 εκατομμύρια. Τα πρώτα νέα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου παρηγορητικά εάν ακόμη και το 50% των εμβολιασμένων θα αισθανθούν αδιαθεσία. “Το Pfizer είναι πολύ αντιδραστικό, δηλαδή προκαλεί ισχυρότερες αντιδράσεις από τα συνηθισμένα εμβόλια: οι μισοί άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, παρουσιάζουν πονοκεφάλους, πυρετό και ρίγη, τα οποία ωστόσο υποχωρούν σε 24 ώρες” αναφέρει η Ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο και ακαδημαϊκός Lincei σε μια συνέντευξη στη LaStampa, όπου προειδοποιεί: “είναι σημαντικό να πεις αυτές τις λεπτομέρειες για να προετοιμάσεις τον πληθυσμό και να αποφύγεις περιττούς φόβους”.

Όλα τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν τις αντιδράσεις που περιγράφονται, αλλά το 50% είναι σίγουρα ένα σημαντικό ποσοστό. “Ακριβώς, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να αναληφθούν σημαντικές δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα. Έχουμε συνηθίσει να υποτιμούμε εμβόλια όπως της γρίπη, τα οποία δεν προκαλούν ενόχληση”.

Ο αγώνας ενάντια στο χρόνο για την προετοιμασία, τη δοκιμή και την εμπορία ενός φαρμάκου που μπορεί να σταματήσει την πανδημία Coronavirus δείχνει ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. Ο καθηγητής Forni τείνει να καθησυχάσει, υπογραμμίζοντας πώς οι ελαφριές και παροδικές διαταραχές δείχνουν τη συγκεκριμένη αντίδραση αυτού του τύπου εμβολίου.

“Πιο έντονες αντιδράσεις σε πάσχοντες από αλλεργίες”

Θα είναι επίσης παροδικές, αλλά, τι θα συνέβαινε εάν η έντονη αλλεργική αντίδραση συνέβη σε ηλικιωμένο άτομο και όχι σε νεαρό άτομο; Και σε πάσχοντες από αλλεργίες; “Στην περίπτωση αλλεργικών ατόμων, οι αντιδράσεις μπορεί να είναι πιο έντονες”. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, από την άλλη πλευρά η εκστρατεία εμβολιασμού Pfizer-BionTech ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά τα πρώτα νέα σίγουρα δεν είναι όπως ελπίζαμε: οι NYTimes αναφέρουν ότι μια εμβολιασμένη εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αναπτύξει αλλεργικές αντιδράσεις όπως δερματικό εξάνθημα , ταχυκαρδία και αναπνευστική κρίση και έγινε δεκτή σε εντατική θεραπεία. Η κατάσταση του είναι σταθερή. ( στις μέρες που ακολούθησαν πολλαπλασιάστηκαν τ΄ανάλογα περιστατικά σε υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν σε Αλάσκα και Σικάγο)

Μπορεί να είναι μια μεμονωμένη υπόθεση, αλλά είναι ένα σημαντικό κατάσκοπο που πρέπει να ληφθεί υπόψη. «Η αντιγονικότητα εξαρτάται από τον τύπο του εμβολίου, το οποίο αποτελείται από νανοσωματίδια λιπιδίων που μπορούν να ερεθίσουν», λέει ο καθηγητής, ο οποίος επισημαίνει ότι τέτοιες αντιδράσεις αναπτύσσονται μέσα σε λίγα λεπτά και οι τόποι εμβολιασμού είναι καλά εξοπλισμένοι για αυτό το είδος προβλήματος. Ίσως, αλλά όταν ξεκινούν μαζικοί εμβολιασμοί σε γυμναστήρια ή σε ειδικές μη νοσοκομειακές περιοχές και ορισμένοι ασθενείς αισθάνονται άρρωστοι, τι θα μπορούσε να συμβεί;

Θερμοκρασία και δόσεις, δύο άλλα προβλήματα

Το άλλο πρόβλημα με αυτό της Pfizer παραμένει η θερμοκρασία: αν και φαίνεται να είναι 95% (μετά τη χορήγηση δύο δόσεων) πρέπει να φυλάσσεται και στη συνέχεια να ξεπαγώνει σε θερμοκρασία -80 βαθμούς και στη συνέχεια να αραιώνεται, όχι απλές εργασίες που μπορούν να γίνουν μόνο σε νοσοκομεία και σε εξοπλισμένους χώρους. Ο άλλος ανταγωνιστής, το εμβόλιο από την εταιρεία Moderna, έχει καλύτερη θερμοκρασία αποθήκευσης, στους -30 βαθμούς, αλλά η Ιταλία έχει παραγγείλει λιγότερες δόσεις επειδή προσπαθούν να επικεντρώσουν τα πάντα στην Ιταλο-Αγγλική AstraZeneca.ilgiornale 20/12/20

Πηγή: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: