Αποκαλύψεις Σοκ: 2.400 καταγγελίες παιδεραστίας σε θρησκευτικά σχολεία της Ιρλανδίας

Κοινοποίηση:
kakopoisi-paidion

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκαν σε σχολεία που διοικούνται από θρησκευτικούς φορείς στην Ιρλανδία. Η χρονική περίοδος των καταγγελιών εκτείνεται από το 1927 έως το 2013

 

Σύμφωνα με την έκθεση, έχουν καταγραφεί σχεδόν 2,400 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες αφορούν 884 φερόμενους δράστες και 308 σχολεία στην Ιρλανδία. Οι περισσότερες καταγγελίες προέρχονται από τα αρχεία 42 θρησκευτικών παρατάξεων που είτε λειτουργούν είτε έχουν λειτουργήσει σχολεία στην Ιρλανδία.

Κατά την έκθεση, πάνω από 100 επιζώντες περιέγραψαν τις φρικαλεότητες που έζησαν εκείνα τα χρόνια. Οι παιδοβιαστές τους απογύμνωναν, τους βίαζαν και τους έδιναν και ακόμα ναρκωτικά!

Περισσότεροι από τους μισούς κατηγορούμενους είναι πλέον νεκροί, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναζήτηση δικαιοσύνης για τα θύματα.

 

Οι επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή

Οι επιζώντες της κακοποίησης, πλέον ως ενήλικες, αναφέρουν μια σειρά από προκλήσεις που προκύπτουν από τις τραυματικές εμπειρίες τους. Αυτές οι δυσκολίες περιλαμβάνουν αποτυχημένες σχέσεις, προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, μέχρι και προβλήματα  εθισμού.  Ακόμη, αποφεύγουν θρησκευτικές τελετουργίες, γάμους-κηδείες και ορισμένοι αποφάσισαν να μην τεκνοποιήσουν λόγω του τραύματος.

 

Δείτε αναλυτικά την σοκαριστική έκθεση εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response