Για επιχείρηση συγκάλυψης υποθέσεων διαφθοράς και για σχέδιο συσκότισης θεμάτων που μπορεί να προκαλέσουν πολιτικό κόστος, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κρατά την κοινή γνώμη σε καθεστώς παντελούς άγνοιας, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το ζήτημα του πλασματικού Δημόσιου χρέους, την παραχώρηση με μηδενικό τίμημα στη Lamda Development του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, την οικοπεδοποίηση του Δημόσιου Δάσους του Αστέρα Βουλιαγμένης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ και τη διοχέτευση των εκατομμυρίων του Ειδικού Φορέα Δασών σε μη νόμιμους σκοπούς.
Αναλυτικά η ΟΚΕ έχει καταθέσει πάνω από 90 προσφυγές σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, για το ζήτημα του πλασματικού Δημόσιου χρέους, βάσει των οποίων σχηματίστηκαν περίπου 20 δικογραφίες, τις οποίες όλες τις συγκέντρωσε η Εισαγγελία Διαφθοράς, για να τις βάλει…στο αρχείο!
Όσον αφορά το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, εκτάσεως 6.250 στρεμμάτων και αξίας 11,5 δισεκατομμυρίων, αυτό δόθηκε στον Όμιλο Λάτση, χωρίς να καταβάλλει η εταιρεία, ουσιαστικά, ούτε ένα ευρώ.
Η ΟΚΕ έχει κάνει πλήθος αναφορών και υπομνημάτων, για το μέγα αυτό σκάνδαλο, που παρ’ όλες τις σχετικές καταγγελίες κατέληξε και πάλι στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς και από εκεί στο αρχείο.
Για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, που η ΟΚΕ αποκάλυψε πως πρόκειται για Δημόσιο Δάσος, με βάση τη Δήλωση Ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Αττικής, που παράνομα οικοπεδοποιήθηκε, έχουμε έναν τεράστιο φάκελο αναφορών μας και υπομνημάτων μας, οι οποίες όλες κατέληξαν με την ίδια διαδικασία στην Εισαγγελία Διαφθοράς, παίρνοντας και αυτές τον γνωστό δρόμο προς το αρχείο.
Για το ΤΑΙΠΕΔ και τις έκνομες δραστηριότητές του, το οποίο πούλησε την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στο 1/10 της τιμής της, χωρίς ποτέ να αποτιμήσει την πραγματική της αξία και χωρίς ουδέποτε να προβεί σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, η ΟΚΕ αγωνίστηκε επί μία περίπου οκταετία, αγνοώντας τους κινδύνους από την προφανή ύπαρξη κυκλωμάτων, για να καταλήξουν όλες οι αναφορές μας στην Εισαγγελία Διαφθοράς και από εκεί στο αρχείο.
Ακόμη και σε περιπτώσεις, όπου εκδόθηκαν πορίσματα από το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, όπως η υπόθεση του Ειδικού Φορέα Δασών, που ξεσκέπασε η ΟΚΕ, προκαλώντας τον έλεγχο των εν λόγω Επιθεωρητών, οι οποίοι ανακάλυψαν έλλειμμα της τάξεως των 102 εκατομυρίων ευρώ ακόμη και σ’αυτή την περίπτωση η υπόθεση κατέληξε στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς και πάλι οδηγήθηκε στο αρχείο.
Όλα τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψιν με υπόμνημά μας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας, παράλληλα, την εμπλοκή των Αδιάφθορων της ΕΛΛΑΣ, καθώς επρόκειτο για εξόφθαλμα περιστατικά απάτης κατά του Δημοσίου, δεδομένου ότι αυτοί διαθέτουν τα κατάλληλα υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να αποκαλύψουν αδιάψευστα τα τελεσθέντα οικονομικά εγκλήματα και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Αγγελής, ως Εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχε ζητήσει, με τοποθέτησή του στη Βουλή, την ανάκληση αυτών των αρχειοθετήσεων, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.