Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής για τον άτυχο Μάικλ Μόσλεϊ – Αφιερώματα απο το BBC

Κοινοποίηση:
michaelmosley

Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια σε πρώτη φάση ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ, που εντοπίστηκε νεκρός, λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι σε κατάσταση προχωρημένη η σήψη δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια, ωστόσο δεν βλέπει χτυπήματα από το λίγο που μπορεί να διακρίνει.

Εξετάζεται το σενάριο τα αίτια να είναι παθολογικά. «Ακολούθησε το δρομολόγιο το οποίο επιβεβαιώνουν οι κάμερες. Το επιβεβαιώνουν όσοι τον είδαν να περνάει από δω. Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας προς την παραλία, για να προσπεράσει την περίφραξη, είτε ζαλίστηκε ή είτε κάτι συνέβη με την καρδιά του» μεταδίδει ο ρεπόρτερ του EΡΤΝews Αριστείδης Μιαούλης. «Φαίνεται καθαρά το χέρι του, που φοράει το ρολόι, να είναι ακουμπισμένο στο στήθος». Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, επιβεβαιώνονται τα όσα δήλωσε χθες στις αστυνομικές Αρχές η σύζυγός του και ενδεχομένως να δείχνει ότι υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Συνεργάτες του από τα μέσα και από τον επιστημονικό χώρο δηλώνουν την μεγάλη λύπη τους και όλοι τονίζουν τον επαγγελματισμό του και τον απλό τρόπο που είχε να εξηγεί σύνθετα θέματα. Έχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμο να υιοθετήσει ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Κάποιοι τον αποκαλούν «ο ήρωας τους».

Ο συνάδελφος του Φιλ Χάμοντ στάθηκε στην «τεράστια κληρονομιά» που αφήνει ο Μόσλεϊ εξηγώντας επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό. «Όπως και ο ενθουσιασμός του…. είχε εγκυκλοπαιδικό εγκέφαλο, αντιμετώπιζε κάθε ιστορία», είπε ο Χάμοντ στο Sky News. «Βεβαιωνόταν ότι όλοι οι ερευνητές και οι βοηθοί παραγωγοί στην εκπομπή είχαν επιστημονικό υπόβαθρο», είπε ο ραδιοτηλεοπτικός γιατρός Phil Hammond, στον οποίο ο Μόσλεϊ έδωσε την ευκαιρία για την τηλεόραση. Οι δυο τους παρουσίαζαν την εκπομπή του BBC, Trust Me I Am A Doctor.

Σοκαρισμένοι συνάδελφοι του αλλά και απλός κόσμος δηλώνουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τη λύπη τους για τον άδικο χαμό του γιατρού Μόσλεϊ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: