Απομάκρυνση αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση μεταναστών

Κοινοποίηση:

Ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με ποινή απόταξης λόγω της συμμετοχής του σε παράνομη διακίνηση μεταναστών. Η υπόθεση εξετάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο αποφάσισε την επιβολή της ποινής. Ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ώστε η υπόθεσή του να επανεξεταστεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.

 

Η καταδίκη του είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών και 8 μηνών. Οι κατηγορίες περιλάμβαναν συμμετοχή σε συμμορία, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και προτροπή για διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Το δικαστήριο, τότε, αποφάσισε να αναστείλει υπό όρους την εκτέλεση της ποινής ενόψει του Εφετείου, με συνέπεια ο 47χρονος, με βαθμό αστυνόμου β’, να βρεθεί εκτός φυλακής, όπου κρατείτο από τον Ιούνιο του 2023, όταν τον συνέλαβαν συνάδελφοί του από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response