Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας

Κοινοποίηση:
lytras1

Βγήκε από την φυλακή νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (12/9) ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπεται να δικαστεί για πλημμέλημα σχετικά με το επεισόδιο βίας κατά της συζύγου του, για το οποίο απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι με το βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τον γνωστό δικηγόρο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την κακουργηματική κατηγορία που αρχικά αντιμετώπιζε για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βία ενώ υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα στον κ. Λύτρα επιβλήθηκαν οι όροι: απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων. Τού επιτρέπεται επικοινωνία μόνο λόγω ύπαρξης κοινού ανήλικου τέκνου μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων αμφοτέρων και μάλιστα η παράδοση και παραλαβή του παιδιού από τη μητέρα του ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ του τόπου κατοικίας της τελευταίας. Κατά παράδοση-παραλαβή του παιδιού, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που το συνοδεύει. Επιπλέον του επιβάλλεται συμμετοχή σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Από πότε το να σπάσει κάποιος τα μούτρα μίας γυναίκας έγινε πλημμέλημα και δεν το ενημερώθηκε ο Έλληνας πολίτης.Αρα οι δικαστές περνάνε το μήνυμα με την απόφαση αυτή ότι αν σακατεψετε στις μπουνιές και τις κλωτσιές τις γυναίκες σας είναι απλό πλημμέλημα.

    1. Αν είσαι απλός πολίτης, θα βρουν τρόπο να σε τιμωρήσουν σκληρότερα. Αν είσαι ο Λύτρας, όμως, λυτρώνεσαι. ‘Ασε δε, που αυτός ο νόμος αποτελεί και αφορμή για να ισχυρίσμους βιασμού αντί ξυλοδαρμού μήπως και τιμωρηθεί χειρότερα ο εκάστοτε.
      Καλά ενδέχεται να πάει κι αυτό…!

Leave a Response