Το μεγαλύτερο κοντοσούβλι κεντρικού δρόμου του χωριού ενώ δίπλα του περνούν τα αποκριάτικα άρματα αλλά και οι μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές του χωριού.
Η συνήθεια που έγινε έθιμο
Κάθε απόκριες εδώ και 16 χρόνια στην Αμφίκλεια ψήνουν εκατοντάδες κιλά κρέατος για να γευτούν το παραδοσιακό έδεσμα οι εκατοντάδες τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή.
Τριήμερες οι εορταστικές εκδηλώσεις
Οι εορτασμοί του τριημέρου δεν περιορίζονται ποτέ στο ψήσιμο του γιγαντιαίου κοντοσουβλίου. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από το Σάββατο με το παραδοσιακό «Χέι», δηλαδή τη μεγάλη φωτιά που ανάβει στην πάνω πλατεία του χωριού, η οποία συνοδεύεται με χορούς κουδουνοφόρων μασκαράδων αλλά και άφθονο φαγητό και ποτό.
Αύριο Καθαρά Δευτέρα οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το μοίρασμα της παραδοσιακής φασολάδας στην κεντρική πλατεία του χωριού.
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΣΤΟΝΗΣΙ