Απόλλωνας: Το χωριό που πρέπει να επισκεφτείτε αν ετοιμάζεστε να πάτε στη Νάξο [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
ΔΦ

Είναι γνωστό πως η Νάξος φημίζεται για τις ονειρικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, την πλούσια γαστρονομία αλλά και τα γραφικά χωριά.

Ένας από τους πιο απομακρυσμένους και ήσυχους προορισμούς, λοιπόν, στη Νάξο και το γραφικό ψαροχώρι του Απόλλωνα, που στην κυριολεξία αποτελεί ήρεμο αραξοβόλι.

Εντοπίζεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τη Χώρα, και εκτός από την ηρεμία και τη γαλήνη που το χαρακτηρίζει ξεχωρίζει και για την πλούσια ιστορία του.

Πρόκειται για ένα μικρό και ήρεμο, γραφικό ψαροχώρι, ιδανική επιλογή τόσο για οικογένειες, όσο και για παρέες φίλων, που ωστόσο δεν αναζητάνε τους πιο έντονους ρυθμούς.

Μάλιστα, ο παραθαλάσσιος οικισμός του Απόλλωνα αποτελούσε λιμάνι προσέγγισης των πλοίων που εκτελούσαν δρομολόγια στην «άγονη γραμμή» των Κυκλάδων.

Στον Απόλλωνα, σήμερα, συναντά κανείς πάλλευκα σπίτια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, γραφικά σοκάκια και παραδοσιακές ταβέρνες πλάι στη θάλασσα, ενώ τα καφέ και τα καταστήματα με τουριστικά είδη συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα του χωριού.

Ο Απόλλωνας διαθέτει την ομώνυμη παραλία στο μικρό του όρμο, με κρυστάλλινα νερά και αμμουδιά με ψιλό βοτσαλάκι, οργανωμένη και με θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ο κούρος του Απόλλωνα, από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στο νησί

Εκείνο για το οποίο, ωστόσο, φημίζεται το χωριό είναι ένας από τους τρεις γιγάντιους κούρους που υπάρχουν στο νησί, και αποτελούν -μετά την Πορτάρα απέναντι από τη Χώρα- τα πιο δημοφιλή αξιοθέατά του.

Ο κούρος του Απόλλωνα εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του χωριού, στην είσοδο του αρχαίου λατομείου της περιοχής.

Το ύψος του έχει υπολογιστεί στα 10 μέτρα και χρονολογείται από τον 6ο π.Χ. αιώνα κι έπειτα, ενώ θεωρείται προσωποποίηση του θεού Διόνυσου ή του θεού Απόλλωνα.

Τέλος, σε κοντινή απόσταση από το χωριό συναντάται και ένα από τα δύο αρχαία λατομεία του νησιού, όπου ξεκίνησε μία από τις σημαντικότερες τέχνες της αρχαιότητας, η μαρμαρογλυπτική.

ΔΒ ΓΦΗ ΔΦ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: