Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέες αποκαλύψεις για το προφίλ του δράστη – Υπέρ της Ουκρανίας

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (15626)

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ένας 58χρονος άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα, έγινε ο κεντρικός ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

 

Ο Ρουθ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα αρχεία περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, πριν από την απόπειρα δολοφονίας, ο Ρουθ είχε μετακομίσει στη Χαβάη, όπου ζούσε για ένα χρονικό διάστημα πριν από την απόπειρα.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ρουθ προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, αλλά η απόπειρα απέτυχε. Η αστυνομία και οι αρχές άρχισαν να ερευνάνε το περιστατικό και σύντομα ο Ρουθ αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος.

Αναγνωρίστηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως ύποπτος μετά την απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Η αναγνώριση του Ρουθ ως ύποπτου σηματοδότησε το τέλος της έρευνας και την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας.

Θεωρείται ύποπτος διότι πήγε στο Trump International Golf Course στη Φλόριντα την Κυριακή, οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AK-47. Το FBI ανακάλυψε το όπλο και τη διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro πίσω από τον θάμνο όπου κρυβόταν.

Αν και ο Ρουθ κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, φαίνεται ότι εντοπίστηκε από μάρτυρα που φωτογράφισε το μαύρο Nissan που οδηγούσε.

Για το αυτοκίνητο εκδόθηκε επείγον σήμα συναγερμού. Ο σερίφης της κομητείας Palm Beach, Ric Bradshaw, δήλωσε ότι δύο αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα του Ρουθ, 45 λεπτά μετά τον εντοπισμό του όπλου στο γήπεδο γκολφ.

Τελικά τον σταμάτησαν στον διαπολιτειακό δρόμο 95 και τον συνέλαβαν

 

Το BBC Verify βρήκε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ταιριάζουν με το όνομα του Ρουθ. Δείχνουν ότι καλούσε ξένους μαχητές να πάνε στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Έρχομαι στην Ουκρανία από τη Χαβάη για να πολεμήσω για τα παιδιά και τις οικογένειές σας και τη δημοκρατία. Θα έρθω και θα πεθάνω για εσάς», αναφέρει μια ανάρτηση στο Χ, σύμφωνα με τον αμερικανικό συνεργάτη του BBC, CBS News.

Στο προφίλ του υπάρχουν επίσης μηνύματα υπέρ των Παλαιστινίων, υπέρ της Ταϊβάν και κατά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορών στον ιό Covid-19 ως «επίθεση».

Το CBS ανέφερε ότι ο Ρούθ υποστήριξε τον Τραμπ, γράφοντας σε μια ανάρτηση στο X ότι ο Ρεπουμπλικάνος ήταν «η επιλογή μου το 2016», αλλά ότι «χειροτερεύει και αποκλίνει«. Θα είμαι ευτυχής όταν [φύγεις]».

 

Ποιες είναι οι πολιτικές του πεποιθήσεις

Το CBS μετέδωσε ότι ο Ρουθ ψήφισε Δημοκρατικούς αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών του κόμματος το 2024 στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το εκλογικό συμβούλιο της πολιτείας.

Φέρεται να είναι εγγεγραμμένος ως ανένταχτος ψηφοφόρος, παρά την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει ότι είχε υποστηρίξει τον Τραμπ το 2016.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response