Απόφαση-σταθμός: Αποζημίωση 20.000 ευρώ για επίθεση από αγέλη σκύλων

Κοινοποίηση:
skulia-adespota

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο 65χρονου από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα Θεσσαλονίκης, η Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ στα τρία παιδιά του θύματος.

Τα χρήματα καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου έγινε η επίθεση. Για «ηθική δικαίωση» μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Πιτσιώρας, ο οποίος είπε ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημαντικότερο στο συγκεκριμένο -εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν- είναι ότι χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στα παπ@ρια του ο δημαρχος, λες και ο ιδιος θα τα πληρωσει; Οι μακακες οι δημοτες θα τα πληρωσουν…

  2. Σωστή απόφαση! Ως προς τους συγγενείς που έχασαν τον άνθρωπο τους
    Αυτό που δεν γνωρίζουμε, οι αρμόδιοι που δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην συμβεί αυτό το τραγικό περιστατικό, έχουν ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ;

Comments are closed.